Home » Știri » Știri sociale » Ce avans trebuie să plătești, de fapt, la un restaurant dacă alegi să te căsătorești acolo

Ce avans trebuie să plătești, de fapt, la un restaurant dacă alegi să te căsătorești acolo

Pană Emanuela / 18.07.2021, 13:00
Ce avans trebuie să plătești, de fapt, la un restaurant dacă alegi să te căsătorești acolo

A sosit momentul cel mare? Tocmai ai spus „DA“ și priviți cu încredere spre un viitor frumos împreună? Dacă răspunsul e pozitiv, atunci probabil sunteți conștienți de faptul că timpul trece repede, motiv pentru care ar fi bine să vă planificați din timp toate detaliile ce țin de organizarea nunții voastre. Unul dintre cei mai importanți pași este închirierea unui restaurant pentru specialul eveniment, iar asta implică, evident, niște costuri.

Ce avans trebuie să plătești la restaurant, dacă vrei să-l închiriezi pentru ziua nunții

Nunta este cel mai important eveniment din viața unui cuplu, fapt pentru care orice pereche care urmează să faca marele pas speră ca ziua în care își vor uni destinele să fie una magică, de neuitat. Însă, pentru a fi într-adevăr o zi de aducere aminte, este de datoria cuplului să o facă să fie așa. Aici intervin pregătirile pentru nuntă, cărora trebuie să li se acorde o deosebită atenție.

Organizarea nunții implică, după cum bine știți, niște costuri considerabile, iar cele mai mari cheltuieli vor fi alocate restaurantului și meniului de nuntă, care variază în funcție de diverși factori.

Un prim aspect pe care viitorii miri ar trebui să îl aibă în vedere este, așa cum am amintit, închirierea spațiului pentru eveniment, care presupune achitarea unui avans. De regulă, avansul pentru închirierea unui restaurant constă circa 10% din prețul total al contractului încheiat între părți.

În ceea ce privește alegerea unei locații, vă sugerăm să mergeți la vizionare cu o listă de întrebări bine pusă la punct. Pentru a te putea bucura pe deplin de evenimentul visurilor tale, ar trebui să ții cont de următoarele aspecte când alegi restaurantul pentru nuntă: disponibilitate, dotări și oferte, meniuri și costuri, decorul și atmosfera și, nu în ultimul rând, detaliile din contract.

Citește și: Trenduri nunți și botezuri 2021. Totul despre culori, invitații și aranjamente florale

Se poate recupera avansul dat pentru o nuntă?

Restaurantul pentru nuntă este un prim semn că lucrurile se concretizează, însă, cu toate acestea, există și situații în care se impune amânarea evenimentului sau chiar anularea lui. În astfel de cazuri, întrebarea firească este: se poate recupera avansul?

Cât trebuie să plătești avansul la restaurant pentru nuntă. Se poate recupera?
Cât trebuie să plătești avansul la restaurant pentru nuntă. Se poate recupera?

Din punct de vedere juridic, avansul este o parte din prețul total al contractului făcut cu o firmă care se ocupă de organizare evenimentului cu pricina, care poate să însemne fie doar închirierea localului respectiv, fie și alte servicii conexe (furnizarea mâncării, asigurarea băuturii, a muzicii, etc.).

Așadar, atât timp cât există un contract semnat între părți, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să ne uităm la clauzele acestuia. Nu puține au fost cazurile în care în contract scria că avansul nu se restituie sau se restituie în condiții foarte dificile. Prin urmare, atât timp cât contractul a fost asumat de părți, el produce efectele respective.

În cazurile în care este propusă o reprogramare, de cele mai multe ori avansul nu se restituie.