Home » Când, unde, cum » Cel mai inedit magazin din lume este „atârnat” pe o stâncă, la 120 de metri înălțime. Unde se află și ce se vinde aici

Cel mai inedit magazin din lume este „atârnat” pe o stâncă, la 120 de metri înălțime. Unde se află și ce se vinde aici

Alexandru Cazacu / 18.05.2022, 12:19
Cel mai inedit magazin din lume este „atârnat” pe o stâncă, la 120 de metri înălțime. Unde se află și ce se vinde aici

Este nevoie de puțin efort fizic pentru a ajunge la acest magazin din China, mai ales că trebuie să să urci aproximativ 120 de metri pe o stâncă abruptă pentru a face cumpărăturile. Supranumit „cel mai incomod magazin” din lume, cutia mică de lemn atârnă pe un versant din Parcul Național Geologic Shiniuzhai (provincia Hunan). Acesta oferă băuturi răcoritoare celor care au nevoie de o pauză în timp ce escaladează muntele.

Magazinul „atârnat” la 120 de metri înălțime pe o stâncă

Nu cu mult timp în urmă, mai multe fotografii cu magazinul mai puțin obișnuit au devenit virale în China. Asta după ce mai multe publicații au scris despre el. Fiind supranumit „most inconvenient convenience store” (cel mai incomod magazin de proximitate) a adunat în jur de 50 de milioane de vizualizări pe platforma Weibo, potrivit celor de la Insider.

Cum era de așteptat, reacția internauților nu a întârziat să apară, iar mulți dintre utilizatorii platformei menționate s-au întrebat cum lucrează muncitorii în micul magazin.

„Lucrătorii trebuie să aibă o condiție fizică foarte bună dacă trebuie să urce și să coboare la „birou” în fiecare zi”, spune unul dintre utilizatorii Weibo.

Ce se vinde aici

CCTV, publicației de stat din China, spune că magazinul oferă băuturi și câteva gustări, printre care și chipsuri de cartofi. Deși magazinul se află la înălțime, prețurile nu au crescut. O apă îmbuteliată costă aici 2 yuani. Conform unuia dintre vânzători, „magazinul nu câștigă mulți bani, însă turiștii sunt foarte recunoscători pentru asta, așa că toți simțim că locurile noastre de muncă sunt foarte semnificative”.

Doar un singur vânzător lucrează pe tură, iar una dintre principalele sarcini a acestuia este să aprovizioneze magazinul în fiecare dimineață. Se pare că este destul de greu să găsești un astfel de angajat, mai ales că oamenii sunt speriați la început, neavând curaj să urce pe stâncă.

„Fiecare angajat nou este destul de speriat la început, însă te obișnuiești foarte repede. Singura problemă este să folosești toaleta. Este destul de obositor să cobori și să urci înapoi doar pentru a folosi toaleta, așa că încercăm să nu bem prea multă apă.”

Magazinul „atârnat” la 120 de metri înălțime pe o stâncă
Magazinul „atârnat” la 120 de metri înălțime

Așa că, pentru a cumpăra o apă sau o gustare din acest magazin mai puțin obișnuit, nu trebuie să ai frică de înălțime. Magazinul din Parcul Național Geologic Shiniuzhai a ajuns celebru, după publicarea imaginilor în mediul online.

Despre Parcul Geologic Național Shiniuzhai

Parcul Geologic Național Shiniuzhai este vizitat anual de foarte mulți oameni, fiind una dintre cele mai apreciate destinații turistice. Acesta este renumit pentru stâncile abrupte, cascadele și traseele de alpinism. Micuțul magazin din lemn a fost deschis în anul 2018, însă acum este închis din cauza pandemiei de coronavirus din China, potrivit sursei citate anterior.

Parcul Geologic Național Shiniuzhai sau Geoparcul Pingjiang Shiniuzhai este situat în provincia Hunan din China. Cel mai apropiat oraș este Pingjiang care se află la 46 de kilometri distanță. Shi Nui Zhai este situat la 523 de metri deasupra nivelului mării și ocupă o rază de peste 10 kilometri pătrați. Este una dintre zonele protejate ale Chinei.