Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai frumoase stațiuni montane în apropiere de București – Top 5

Cele mai frumoase stațiuni montane în apropiere de București – Top 5

Pană Emanuela / 04.01.2021, 20:25

Indiferent de sezon, muntele reprezintă destinația ideală pentru orice iubitor de natură, oferind numeroase posibilități de petrecere a timpului liber. Dacă locuiești în poluata și aglomerata Capitală și vrei să te bucuri de aer curat, peisaje montane extraordinare și drumeții, sau pur și simplu dorești să iei o pauză de la cotidian și să te relaxezi, acest articol este pentru tine. Descoperă, în continuare, care sunt cele mai frumoase stațiuni montane aflate în apropiere de București.

Cele mai frumoase stațiuni montane în apropiere de București

Iarna trezește la viață stațiunile montane din țara noastră, iar turiștii au de ales între numeroase destinații de poveste. Astăzi ne vom opri la cele aflate în apropiere de București, astfel că dacă vrei să te bucuri de o vacanță frumoasă în inima naturii, dar și de o locație excelentă pentru practicarea sporturilor de iarnă, te invităm să consulți un top conceput special în acest sens.

Te numeri printre cei care vor să profite din plin de faptul că s-au mai relaxat restricțiile, dar care, totuși, nu vor să părăsească țara pentru a sta mai apoi în carantină 14 zile? Ei bine, nici nu ești nevoit să stai în izolare pentru a vizita un alt stat, când România are, la rândul ei, foarte multe frumuseți naturale de prezentat.

În plus, dacă ești bucureștean și te-ai săturat de „clasicele“ stațiuni de pe Valea Prahovei, poți începe să exploatezi numeroasele opțiuni, mai puțin cunoscute, dar la fel de atrăgătoare, din jurul Capitalei. Acestea sunt: Cheile Dâmbovicioarei, Fundata, Valea Teleajenului, Valea Doftanei, Secăria.

Citește și: Ce să faci în București când plouă – idei de activități când nu vom mai avea grija pandemiei

Top 5 destinații de vis pentru iubitorii de munte

1. Cheile Dâmbovicioarei

Localizate la 3 ore de mers cu mașina de București, Cheile Dâmbovicioarei reprezintă cel mai mare complex de chei din țara noastră și pune la dispoziția turiștilor peisaje superbe și trasee impreionante. Aici veți găsi un adevărat canion, lung de 8 kilometri și „presărat“ cu mici cascade, stânci impunătoare și pajiști întinse. De asemenea, aici găzduiesc peste 50 de peșteri, dintre care cele mai cunoscute sunt: Peştera Dâmbovicioara, Peştera de la Gura Defileului şi Peştera Labirintului.

Cheile Dâmbovicioarei
Cheile Dâmbovicioarei

2. Fundata

Aceasta este cea mai înaltă localitate din România și este poziționată la mijlocul distanței dintre Bran și Rucăr, fiind străjuită de Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului. Aici veți descoperi numeroase obiective turistice, pentru toate gusturile, printre care Parcul Naţional Piatra Craiului, Prăpăstiile Zărneştilor, Cheile Moieciului şi Cheile Grădiştei. Din București și până la Fundata faceți aproximativ 3 ore.

3. Valea Teleajenului

Paralelă cu mult mai populara Valea Prahovei, Valea Teleajenului este situată la aproximativ o oră și jumătate distanță de București și se poate ajunge la ea prin Ploiești. Aici poți vizita stațiuni montane ca Vălenii de Munte, unde există peste 400 de locuri de cazare, şi Cheia. De aici puteți pleca într-o mini-excursie în zonele montane vecine, ca de exemplu regiunea munților Ciucaș.

4. Valea Doftanei

Situată în județul Prahova, între Valea Prahovei și Teleajen, Valea Doftanei dispune de multe obiective turistice, fiind, în același timp, lipsită de sursele clasice de poluare și degradare a mediului. Drumul dintre Capitală și acest cadru pitoresc durează aproximativ 2 ore. Odată ajunși aici, puteți vedea lacul de acumulare Păltinoasa, numit și „o mică mare montană“, Vârful Secăriei, ruinele Bisericii Vechi şi rezervaţia Glodeasa. Recomandările pentru cei pasionați de cultură sunt: Muzeul de Etnografie şi Folclor și Muzeul de Arte Plastice, ambele în comuna Valea Doftanei.

5. Secăria

Secăria este amplasată pe Valea Prahovei, în apropiere de Comarnic, și este una dintre stațiunile mai puțin populare din zonă. Aici veți găsi și râul cu același nume, iar, pe lângă elementele obişnuite ale unei staţiuni de munte, Secăria vă pune la dispoziție și numeroase monumente istorice. Drumul de la București până aici durează în jur de 2 ore.