Home » Life & Style » Timp liber » Cele mai periculoase lacuri din lume. Nu ai vrea să ajungi vreodată acolo

Cele mai periculoase lacuri din lume. Nu ai vrea să ajungi vreodată acolo

Alexandru Cazacu / 20.07.2021, 14:02
Cele mai periculoase lacuri din lume. Nu ai vrea să ajungi vreodată acolo

În lume există nenumărate lacuri frumoase cu o faună și floră deosebită. Cu toate acestea, unele întinderi de apă care par banale la prima vedere, pot fi înscrise cu ușurință pe lista celor mai bizare locuri de pe planetă. Haideți să vedem care sunt cele mai periculoase lacuri din lume. Cu siguranță nu ai vrea să ajungi acolo.

Cele mai periculoase lacuri din lume

După cum vă spuneam, în următoarele rânduri vă vom prezenta o serie de lacuri bizare, care cu siguranță te vor face să te gândești de două ori înainte să le vizitezi. De la lacul care a ucis un sat întreg, până la cel care te transformă în statuie, iată care sunt unele dintre cele mai bizare și periculoase lacuri de pe Glob.

Lacul Nyos (Camerun)

Ei bine, într-o noapte din anul 1986, într-un sat din Camerun, oamenii dormeau liniștiți. La un moment dat, lacul Nyos a emanat o bulă gigantică de dioxid de carbon. Din nefericire, efectul a fost unul imediat și cutremurător. Mai exact, un nor de gaz mortal s-a lăsat peste această regiune, iar pe o rază de 25 de kilometri, oamenii și animalele au căzut brusc la pământ neputând să respire.

Din păcate, în doar câteva minute, nu mai puțin de 1746 de oameni și aproximativ 3.500 de animale au murit. Această tragedie a fost cauzată din cauza acumulării gazului toxic, iar o alunecare de teren a agitat apa, eliberând bula gigantică.

Lacul Roopkund (India)

În 1942, sute de cadavre au fost descoperite pe fundul acestui lac din India de către trupele britanice. Soldații englezi au crezut inițial că scheletele aparțineau victimelor unui masacru comis de japonezi, având în vedere că descoperirea a fost făcută în vreme de război. Cu toate acestea, realitatea a fost cu totul și cu totul alta.

După ce au analizat rămășițele, specialiștii au ajuns la concluzia că oasele aveau o vechime de peste 1.000 de ani. Ciudat a fost faptul că toți oamenii găsiți în Lacul Roopkund fuseseră uciși în același mod. Mai exact, ei au murit în urma unei lovituri puternice în zona capului. Mai bizar aera faptul că loviturile nu păreau să fie cauzate de nicio armă cunoscută.

Poate părea incredibil, însă se pare că aceștia au fost uciși de bucăți de grindină de dimensiuni foarte mari. Ba chiar există un cântec străvechi în această regiune care povestește despre despre un grup de pelerini care au fost pedepsiți de o zeiță, care a abătut asupra lot bucăți masive de gheață. Așadar, neavând unde să se adăpostească, aceștia și-au găsit sfârșitul în acea vale, care s-a umplut cu apă devenind Lacul Roopkund.

Cele mai periculoase lacuri din lume
Cele mai periculoase lacuri din lume / Foto: nickbrandt.com

Lacul Natron (Tanzania)

În lista noastră se află și Lacul Natron din estul Africii. Acesta este înconjurat de statuile de piatră ale unor animale care s-au apropiat prea mult de apa lacului. Se pare că această întindere de apă este foarte bogată în natron (compus natural de carbonat de sodiu și bicarbonat de sodiu) și are o alcalinitate și o temperatură ridicată.

Așadar, oricine încearcă să bea din acest lac, moare la câteva minute și se scufundă. Curios este faptul că după ce natronul își face treaba, calcificând cadavrele, acestea devin statui. Astfel, lacul african este înconjurat nenumărate statui ale păsărilor care au încercat să aterizeze pe apă.