Home » Când, unde, cum » Piscina Diavolului, locul în care te afli la granița dintre viață și moarte. De ce se spune că ar fi blestemat și ce se află de fapt jos

Piscina Diavolului, locul în care te afli la granița dintre viață și moarte. De ce se spune că ar fi blestemat și ce se află de fapt jos

Manolică Anca / 19.07.2021, 09:50

Piscina Diavolului, atracţia naturală care poate fi încercată de curajoşi numai câteva luni pe an. De ce se spune că ar fi blestemată și că aici te afli la granița dintre viață și moarte. Ce se află de fapt jos.

Piscina Diavolului, atracţia naturală fascinantă, dar foarte periculoasă

În lume există numeroase piscine formate natural. Una dintre ele este Piscina Diavolului. Mai exact, este este vorba despre un ochi de apă, care se formează în sezonul uscat, din luna august până în ianuarie pe buza cascadei Victoria, aflată pe fluviul Zambezi, la graniţa dintre țările africane Zambia şi Zimbabwe.

În fiecare an, în această perioada, natura le oferă turiştilor dornici de aventuri spectaculoase ocazia să se scalde într-un loc fascinant, dar foarte periculos. Din luna august până în ianuarie, debitul râului Zambezi scade, iar din apele învolburate iese se ivește o piscină naturală, care se întinde chiar pe marginea cascadei.

Nu este indicat oamenilor cu rău de înălțime

Înaltă de 108 metri, cascada Victora este una dintre cele mai spectaculoase din lume și ultima piscină infinită din lume. Este uimitoare din orice punct ar fi văzută.  Fie că este din partea de jos a defileului, de la Knife Edge Bridge, sau din confortul unui avion sau elicopter. Dar când vine vorba de o experiență captivantă uluitoare, nimic nu este atât de complet ca o baie în Piscina Diavolului.

Piscina Diavolului
Piscina Diavolului

Pentru a se ajunge în acest loc, turiştii trebuie să parcurgă pe jos un traseu de o oră pe un drum abrupt și doar însoțiți de un ghid local, care cunoaște bine locurile. De asemenea, acest obiectiv nu se recomandă persoanelor care au rău de înălţime.

În schimb, turiştii care au curaj să se aventureze aici vor experimenta senzaţii inedite. În piscină în sine, există o buză groasă de piatră în sus, care te împiedică să cazi în hău. În condiții de apă scăzută, în care ai voie să intri în piscină, ar trebui să faci un efort concertat pentru a urca și a depăși acea rocă care te ține în mod natural.

Apele curg cu 800 de milioane de litri pe minut

Apele curg cu 800 de milioane de litri pe minut şi numai stâncile îi protejează pe aventurieri să nu fie luaţi de valuri. Nu degeaba se numeşte Piscina Diavolului. Un alt detaliu inedit este faptul că aici se regăsește şi „Fotoliul Diavolului”, loc în care turiştii se pot relaxa, în timp ce în spatele lor se dezlănţuie apele învolburate.

Piscina Diavolului, locul în care te afli la granița dintre viață și moarte
Piscina Diavolului, locul în care te afli la granița dintre viață și moarte

Este important de subliniat că turiştii au acces aici doar dacă sunt însoţiţi de un ghid local, care știe foarte bine măsurile care trebuie luate pentru a putea fi prevenită o tragedie imensă. Există riscul ca o persoană să calce dincolo de bariera care separă piscina de căderea de apă.

O eventuală cădere nu este compatibilă cu supravieţuirea. În plus, chiar şi în cazul unei supravieţuiri miraculoase, crocodilii și hipopotamii care aşteaptă jos pot fi o provocare grea chiar şi pentru cei mai neînfricați turişti.