Home » Life & Style » Timp liber » Cinci castele medievale din lume care au uimit prin frumusețea lor. Unde se află cele mai impresionante fortificații

Cinci castele medievale din lume care au uimit prin frumusețea lor. Unde se află cele mai impresionante fortificații

Alexandru Cazacu / 09.08.2021, 11:22
Cinci castele medievale din lume care au uimit prin frumusețea lor. Unde se află cele mai impresionante fortificații

Atunci când ne gândim la castele impresionante din România, automat ne vin în minte  Castelul Bran și Peleș. Cu toate acestea, în lume nenumărate astfel de fortificații deosebite, iar noi ți-am pregătit o selecție a celor mai frumoase castele medievale. Hai să vedem care sunt acestea.

Castele medievale din lume care au uimit prin frumusețea lor

Castelele medievale nu sunt doar niște cetăți masive. Acestea ascund multe legende chiar de pe vremea Evului Mediu. Impresionantele fortărețe au fost construite în diferite scopuri, iar în zilele noastre, în lume, există mai multe castele pe post de muzee sau atracții turistice. În următoarele rânduri, noi îți vom prezenta o serie de castele medievale deosebite.

Castelul Eltz (Germania)

Ei bine, Castelul Eltz a fost construit în anul 1157, fiind în zilele noastre unul dintre cele mai vizitate cetăți din Germania. Impresionanta clădire este situată pe valea râului cu același nume, în apropiere de munții Eifel. Castelul Eltz are opt etaje, opt turnuri și circa 100 de camere decorate într-un stil medieval autentic. Turiștii pot găsi aici și un muzeu deosebit, cu o colecție de mobilier original și nenumărate opere de artă.

Castelul Predjama (Slovenia)

Acest castel este de asemenea unul deosebit, construit în secolul al XIII-lea și a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare castel din lume. Construcția a fost ridicată la intrarea unei peșteri, pe o stâncă înaltă de 400 de metri. Castelul Predjama are cinci etaje, cu 15 camere, amenajate în stil gotic. Cu toate acestea, spre deosebire de alte castele impunătoare, acesta nu are turnuri sau decorațiuni, însă se face remarcat prin simplitatea și prin contrastul dintre pereții săi albi și stâncile închise la culoare.

Castelul Windsor (Anglia)

Când vorbim despre Marea Britanie, o asociem adesea cu regalitatea. Cu toate acestea, nu multă lume știe că aici putem găsi cel mai mare și mai vechi castel locuit din lume. Alături de Palatul Buckingham și Palatul Holyrood, Castelul Windsor este una dintre reședințele principale ale monarhilor britanici.

Castelul Windsor a fost construit în secolul al XI-lea de William I al Angliei, iar de atunci, acesta a fost casa a zeci de monarhi. În anul 1170, a fost realizat turnul, care este una dintre cele mai deosebite caracteristici ale castelului. De asemenea, construcția castelului, garnizoanei, fortăreței, închisorii și a părților locuibile au fost coordonate direct de către unii monarhi ai Angliei.

Castele medievale din lume care au uimit prin frumusețea lor - Castelul Windsor
Castele medievale din lume care au uimit prin frumusețea lor – Castelul Windsor

Castelul Himeji, Japonia

Această uimitoare clădire a fost ridicată în anii 1400 și este unul dintre cele mai bine păstrate castele din Japonia. Complexul are peste 80 de camere legate printr-un labirint de ziduri, cu porți și pasarele. Cu toate că zidurile de apărare sunt construite din piatră, castelul cu șase etaje este făcut din lemn și ipsos alb. De asemenea, terenurile care înconjoară castelul sunt extrem de frumoase, împodobite cu  nenumărați cireși.

Castelul din Trakai (Lituania)

Acesta este situat în orașul Trakai,la 28 de kilometri de capitala Lituaniei. Clădirea se face remarcată mai ales prin modelul său deosebit, din cărămizi roșii și prin așezarea sa strategică pe insula lacului Glave. Castelul Trakai a fost construit în secolul al XIV-lea, iar în perioada sezonului estival, acesta devine centru de muzică și gazdă pentru mai multe spectacole.