Home » Life & Style » Timp liber » Cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street. Povestea reală din spatele celebrului film cu Leonardo di Caprio

Cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street. Povestea reală din spatele celebrului film cu Leonardo di Caprio

Alexandru Cazacu / 22.06.2021, 15:15
Cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street. Povestea reală din spatele celebrului film cu Leonardo di Caprio

Nu mulți știu acest lucru, însă, celebrul film care l-a avut ca personaj principal pe Leonardo di Caprio, ”Lupul de pe Wall Street”, a fost inspirat din viața și cariera unui broker. Haideți să vedem cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street și care este povestea reală din spatele peliculei.

Cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street

Mai exact, este vorba despre brokerul Jordan Belfort, a cărui poveste a devenit cunoscută după premiera filmului ”The Wolf of Wall Street”. La baza peliculei au stat chiar memoriile lui Belfort, care și-a detaliat viața plină de vicii și activitățile ilegale pe care le-a comis pe Wall Street. Cu toate acestea, fostul broker a fost prins și condamnat, ispășind o pedeapsă de aproape doi ani de zile în spatele gratiilor pentru fraudă și spălare de bani.

Ei bine, după ce a pierdut tot, bărbatul a avut trei secrete care l-au ajutat mai departe. În timpul petrecut după gratii, Jordan Belfort a reflectat la trei lucruri: și-a creat o viziune, a stabilit o strategie și a muncit din greu.

Așadar, după ce a fost eliberat, Jordan și-a scris memoriile, iar pentru acest lucru a primit un avans de 500.000 de dolari de la editura care urma să îi publice volumul. De asemenea, pentru fiecare discurs pe care l-a susținut, fostul broker a cerut un tarif, averea sa crescând și din drepturile de autor asupra cărții și filmului. Potrivit lui Belfort, cea mai puternică motivație au fost cei doi copii ai săi, potrivit clickpentrufemei.ro.

Cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street. Povestea reală din spatele filmului
Cine a fost de fapt Lupul de pe Wall Street. Povestea reală din spatele filmului

Povestea lui Jordan Belfort

Fost agent de vânzări, Jordan Belfort a deținut una dintre cele mai mari și mai de succes firme de brokeraj de pe celebra stradă Wall Street. Abilitățile acestuia l-au făcut să ajungă de la vânzător de homari congelați la un broker iscusit, care reușea să îi înșele chiar și pe unii dintre cei mai marii investitori.

Jordan Belfort a înființat în 1990, compania de brokeraj Stratton Oakmont, care funcționa ca un call center. Așadar, fostul broker a angajat peste 1.000 de brokeri care trebuia să îi inducă în eroare pe investitori, care de cele mai multe sufereau pierderi masive. Astfel, în doar câțiva ani, Belfort a fraudat peste 1.500 de clienți. În urma acestor fapte, Jordan Belfort a câștigat foarte mulți bani, vile imense, un elicopter și chiar yacht-ul construit inițial pentru Coco Chanel, pe care l-a scufundat în apele Mediteranei, potrivit zf.ro.

Cu toate acestea, compania înființată de Belfort fost închisă în anul 1998, acesta fiind arestat. În anul 2003, Jordan Belfort a fost condamnat la patru ani în spatele gratiilor pentru fraudă, spălare de bani și pentru manipularea bursei.

Așadar, după cum spuneam mai sus, acesta a petrecut nu mai puțin de 22 de luni în închisoare, care i-au adus pierderi de aproape 200 de milioane de dolari. Ba chiar mai mult de atât, fostul agent de vânzări a fost nevoit să restituie celor pe care i-a înșelat mai bine de 100 de milioane de dolari.