Home » Știri » O colecție de biciclete ce i-a aparținut lui Robin Williams va fi scoasă la licitație

O colecție de biciclete ce i-a aparținut lui Robin Williams va fi scoasă la licitație

George Stanciu / 18.10.2016, 14:40
O colecție de biciclete ce i-a aparținut lui Robin Williams va fi scoasă la licitație

O colecție de biciclete cu mai bine de 90 de modele, ce au aparținut actorului Robin Williams, estimate în total la preţul de 200.000 de dolari, vor fi scoase la licitație pe internet în beneficiul fundaţiilor de caritate cu care starul a colaborat de-a lungul timpului.

Între modelele din colecție se regăsesc și un uniciclu, dar şi o bicicletă realizată special pentru actor, de producătorul italian Dario Pegoretti. Paddle 8 este casa de licitații ce va organiza evenimentul.

Încasările obținute în urma licitației vor ajunge la fundațiile Challenged Athletes Foundation şi Christopher and Dana Reeve Foundation, două dintre preferatele actorului. Bicicletele au fost donate de către copiii lui Williams – Zak, Zelda şi Cody, arată news.ro.

Robin Williams era un împătimit al ciclismului, de unde și această colecție de biciclete, iar Zelda, fiica lui, a discutat recent despre pasiunea tatălui său: ”Când îl vedeam pe tata urcând pe o bicicletă era ca şi cum un pinguin îşi desfăcea aripile şi începea să zboare. Decola cu o viteză aproape inumană, cu un zâmbet pe faţă şi nu se uita niciodată înapoi”.

Licitaţia organizată de casa Paddle 8 va lua sfârșit pe 25 octombrie.

Robin McLaurim Williams s-a născut la 21 iulie 1951, în Chicago, Illinois. A fost actor de teatru, de film dar și de televiziune, câștigând premiul Oscar pentru performanţa din filmul „Good Will Hunting” (1997), dar având în palmares și  şase Globuri de Aur, trei premii Grammy și două premii Screen Actors Guild.

În data de 11 august 2014, în jurul orei locale 11.55, actorul a fost găsit inconştient în propria casă din Tiburon, California. Şeriful comitatului Marin a transmis atunci că actorul a fost găsit spânzurat cu o curea şi că încheietura unei mâini era crestată. Actorul avea 63 de ani.

Actorul are o stea pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood.