Home » Life & Style » Timp liber » Cum arată bărbatul cu cel mai mare nas din lume. Cazul a intrat în Cartea Recordurilor

Cum arată bărbatul cu cel mai mare nas din lume. Cazul a intrat în Cartea Recordurilor

Balan Daniel / 15.10.2021, 17:16
Cum arată bărbatul cu cel mai mare nas din lume. Cazul a intrat în Cartea Recordurilor

Mulți oameni au intrat în Cartea Recordurilor datorită unor părți ale corpului lor. Ei bine, acesta este și cazul unui bărbat care a doborât recordul pentru cel mai mare nas din lume. Haideți să vedem cum arată și cine este bărbatul cu cel mai mare nas.

Cum arată bărbatul care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare nas din lume

Mai exact, este vorba despre un bărbat din Turcia care și-a dat seama că această parte a corpului său este puțin diferită, ba chiar ar putea fi mai lungă decât multe altele. Ei bine, a avut dreptate. Așadar, Mehmet Özyürek este persoana cu cel mai mare nas din lume.

În vârstă de 71 de ani, Mehmet Özyürek are un nas impresionant am putea spune. Bineînțeles, ar putea exista și alții oameni cu nasul mai lung, însă nu s-au făcut niciodată cunoscuți de Cartea Recordurilor și cu siguranță nu s-au pus niciodată la dispoziție pentru a-și măsura nasul la televizor, pentru ca toată lumea să-l vadă. Ei bine, în 2010, turcul și-a luat inima în dinți și a făcut acest lucru.

Mehmet Özyürek, bărbatul cu cel mai mare nas din lume

Așadar, bărbatul a fost la emisiune TV din Italia (Lo Show dei Record) pentru ca nasul său să fie măsurat de specialiști. Ei bine, aceștia i-au măsurat nasul gigantic, care avea nu mai puțin de 8,8 centimetri, care după cum spuneam, are o lungime record, potrivit indiatimes.com.

Bărbatul care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare nas din lume  
Cum arată bărbatul care a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare nas din lume

Pentru că nasul este una dintre părțile corpului care continuă să crească pe măsură ce îmbătrânim, bărbatul are toate șansele ca după 11 ani să constate că și-a bătut propriul record. Deși are cu siguranță cel mai lung nas înregistrat pe o persoană vie, însă s-ar putea să nu fie chiar cel mai lung nas din istorie. Se pare că au existat și oameni cu nasul mai lung ca al său. Haideți să vedem despre cine este vorba.

Cel mai lung nas din istorie

Deși Mehmet Özyürek deține în continuare recordul pentru cel mai lung nas la o persoană vie, se pare că unul dintre cele mai lungi nasuri a aparținut unui bărbat numit Thomas Wedders. Acesta mai era cunoscut și sub numele de Thomas Wadhouse și a fost un interpret de circ din Yorkshire, care a trăit în secolul al XVIII-lea. Potrivit sursei citate, nasul acestuia ar fi fost absolut imens și continuă să-i aducă faima chiar și acum, după secole.

Mai exact, nasul lui Thomas Wedders ar fi avut nu mai puțin de 19 centimetri lungime. Ei bine, asta face ca nasul lui Özyürek să pară mult mai normal, având în vedere că este cam pe la jumătate. De-a lungul anilor, Wedders a fost adesea criticat și s-au făcut multe glume pe seama lui. Cu toate acestea, nu s-a lăsat afectat de acestea. O reproducere în ceară a capului său se află în muzeul ”Ripley’s Believe It or Not”. Acesta a decedat la vârstă de 50 sau 52 de ani în Yorkshire, însă notorietatea faimosului său nas continuă până în prezent.