Home » Sănătate » Ce înseamnă dacă ai nasul rece. 6 situații cu care te poți confrunta fără să-ți dai seama

Ce înseamnă dacă ai nasul rece. 6 situații cu care te poți confrunta fără să-ți dai seama

Violeta Badea / 12.02.2021, 17:27
Ce înseamnă dacă ai nasul rece. 6 situații cu care te poți confrunta fără să-ți dai seama

Ce înseamnă dacă ai nasul rece. 6 situații cu care te poți confrunta fără să-ți dai seama. Ai simțit vreodată senzația de nas rece și te-ai gândit că este de la frig? Ei bine, acesta s-ar putea să nu fie singurul motiv. Există multe cauze pentru care ați putea avea un nas rece. În acest articol vă vom prezenta câteva motive pentru care apare această senzație.

Ce înseamnă dacă ai nasul rece. 6 situații cu care te poți confrunta

Există mai multe cauze pentru senzația de rece la nivelul nasului. La unele persoane apare pentru că au circulația redusă, în timp ce la altele poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Iată care sunt principalele cauze.

1.  Fluxul de sânge redus către pielea nasului

Un motiv destul de frecvent întâlnit pentru un nas rece este fluxul de sânge redus către pielea nasului. Dacă nasul se simte rece mult mai mult decât restul corpului, este posibil să fi redus fluxul de sânge la nas. De asemenea, un alt motiv este că această parte a corpului nu are multă grăsime. În acest caz, nasul rece nu indică o problema de sănătate gravă.

2. Treceți printr-o perioadă stresantă la locul de muncă

Anumiți cercetători de la Universitatea din Nottingham au descoperit că există o legătură strânsă între temperatura corpului și cantitatea de stres acumulată la nivelul creierului nostru. La acest studiu au participat câteva persoane, împărțite în două grupuri. Un grup a primit anumite sarcini, iar celălalt nu. Din cercetări reiese faptul că cei care s-au concentrat pe ceea ce aveau de făcut aveau nasul mai rece, iar cei din celălalt grup mai cald. Specialiștii le recomandă celor care se confruntă cu această situație să ia o pauză de 15 minute, iar apoi să-și reia activitatea.

Nasul rece poate semnala anumite probleme de sanatate
Nasul rece poate semnala anumite probleme de sanatate

3. Probleme cu tiroida

O afecțiune numită hipotiroidism, o afecțiune tiroidiană nederactivă, vă poate face corpul să creadă că este frig, chiar și atunci când nu este cazul de așa ceva. În această stare scăzută de hormoni tiroidieni, organismul încearcă să ia măsuri pentru a conserva căldura și energia, provocând astfel multe simptome de metabolism lent, inclusiv un nas rece.

4. Fenomenul lui Raynaud

Stresul emoțional ar putea fi un factor declanșator al fenomenului lui Raynaud, care determină restrângerea drastică a vaselor de sânge din extremitățile noastre pentru o perioadă scurtă de timp. Mâinile și picioarele sunt cel mai frecvent afectate, dar poate apărea și în urechi și nas. Fenomenul lui Raynaud este mai întâlnit la femei și la cei care trăiesc într-o țară care are o climă rece.

5. Diabet

Diabetul netratat poate duce la probleme grave de circulație. Astfel, diabeticii (vorbim de cei care au tipul 1 sau tipul 2) prezintă un mare risc de deteriorare nervoasă și de vase de sânge în extremitățile lor, dacă nu se îngrijesc singuri în timpul atacurilor de zahăr ridicat în sânge.

6. Frostbite

În cazul în care ați fost expus la frig pentru o perioadă mare de timp, nasul rece poate fi un semn al apariției degerăturilor. Nasul tău este unul dintre cele mai sensibile părți ale corpului tău la îngheț dacă este lăsat expus, împreună cu mâinile și picioarele.