Home » Life & Style » Timp liber » De ce bărbații plâng mai puțin decât femeile. Studiul specialiștilor arată clar

De ce bărbații plâng mai puțin decât femeile. Studiul specialiștilor arată clar

Alexandru Cazacu / 02.12.2021, 09:04
De ce bărbații plâng mai puțin decât femeile. Studiul specialiștilor arată clar

Dacă din diferite motive o femeie poate vărsa foarte multe lacrimi, unui bărbat aceleași lucruri i se pot părea o nimica toată. Cu toate acestea, care o fi motivul pentru care bărbații plâng mai puțin decât femeile? Ei bine, asta veți afla în următoarele rânduri. Haideți să vedem care este explicația oamenilor de știință.

De ce bărbații plâng mai puțin decât femeile

De multe ori, femeilor le pot da lacrimile chiar și de la o simplă critică sau la o banală ceartă, iar bărbaților de lângă ele le este greu să înțeleagă de ce se întâmplă acest lucru. Ei bine, în spatele acestei tendință de a plânge foarte ușor, nu stau doar factori biologici, ci și sociali și de mediu. Ba chiar mai mult de atât, potrivit unui studiu, persoanele de sex feminin plâng mai des și mai intens decât partenerii lor de sex masculin.

La studiul realizat de către profesorul Ad Vingerhoets, psiholog la Universitatea din Tilburg, au participat peste 5.000 de persoane din 37 de țări. Participanții au fost chestionați cu privire la felul în care reacționează din punct de vedere emoțional. Așadar, se pare că femeile plâng de la 30, până la 64 de ori pe an, în timp ce persoanele de sex masculin varsă lacrimi de cel mult 17 ori într-un an. În plus, dacă o repriză de plâns la femei durează, în medie, aproximativ 5-6 minute, la bărbați aceasta nu depășește 3 minute.

De ce plâng mai mult femeile

Conform studiului menționat anterior, circa două treimi dintre bărbații chestionați au susținut că varsă lacrimi mai puțin de 5 minute, iar un sfert dintre aceștia au declarat că plâng între 6 și 15 minute. Pe de altă parte, în cazul femeilor, 43% dintre reprezentantele sexului frumos au precizat că plâng mai puțin de 5 minute, iar 38% dintre ele, între 6 și 15 minute. De asemenea, concluziile au arătat că numărul femeilor care plâng peste 16 minute este de ori mai mare decât al bărbaților.

De ce plâng femeile mai mult decât bărbații
De ce bărbații plâng mai puțin decât femeile

Potrivit specialistului, persoanele de sex masculin plâng mai puțin decât cele de sex feminin și din cauza condiționării sociale. Mai precis, plânsul nu prea se potrivește cu imaginea masculină în societate, iar mulți dintre bărbați își țin în frâu sentimentele.

De asemenea, o altă explicație a profesorului Vingerhoets ar fi faptul că femeile urmăresc mai des filme siropoase și citesc mai multe romane de dragoste. Așadar, ar fi recomandat ca bărbații să fie mai înțelegători atunci când vizionează un film romantic alături de partenerele lor, mai ales că mulți dintre ei sunt deranjați de imaginea unei femei care plânge și au tendința să o ignore în acel moment.

Hormonii joacă un rol important

Se pare că și hormonii joacă un rol important din acest punct de vedere. Potrivit studiilor anterioare, persoanele de sex feminin plâng mai des și din cauza nivelului mai ridicat de prolactină, un hormon asociat cu emoția.

Pe de altă parte, potrivit oamenilor de știință, testosteronul inhibă lacrimile. Ba chiar mai mult decât atât, fiind mai mici, glandele lacrimale ale femeilor se umplu mai repede și trebuie golite. Ei bine, în cazul bărbaților acestea sunt mai mari, fiind nevoie de o cantitate mai mare de lichid ca să se umple.