Home » Life & Style » Timp liber » Globuri de Crăciun și trenduri în amenajări de sărbătoare. Ce culori se poartă în 2021

Globuri de Crăciun și trenduri în amenajări de sărbătoare. Ce culori se poartă în 2021

Alexandru Cazacu / 29.11.2021, 11:30
Globuri de Crăciun și trenduri în amenajări de sărbătoare. Ce culori se poartă în 2021

Iată că mai sunt doar câteva săptămâni până la Crăciun, iar în această perioadă mulți oameni se gândesc deja la decoratul locuinței și împodobitul bradului. Ei bine, dacă nu te-ai decis încă cu privire la cum vrei să arate casa și bradul tău de Crăciun în acest an, în următoarele rânduri vei afla ce culori se poartă în 2021.

Globuri de Crăciun și trenduri în amenajări de sărbătoare, în 2021

Potrivit specialiștilor în decorațiuni, anul acesta se merge pe globuri din sticlă multicolore și brazi reciclabili. Se pare că în 2021, trendurile în amenajările de Crăciun țin cont de protejarea naturii.

Floristul internațional Nicu Bocancea susține că: „Globurile multicolore din sticlă au luat locul globurilor din plastic, ghirlandele din luminițe galbene sau albe au înlocuit beteala stridentă, accesoriile naturale, mai precis conurile de brad, florile din bumbac, ghindele, alunele, nucile, scorțișoară și feliile de portocală aduc bucăți de natură și de farmec în case, iar brazii ecologici și reciclabili, construiți din crenguțe, ace de pin și cetină, sunt aleși în detrimentul brazilor tăiați.”

Ce culori se folosesc la decorațiunile de Crăciun în 2021

Și în 2021, culorile preferate pentru decorațiunile de Crăciun sunt roșul, albul, auriul și argintiul. Cu toate acestea, în mare vogă mai sunt și culori precum rozul, dar și pastelurile și nuanțele arămii și pământii. Tot în acest an, pentru a completa efectul bradului tradițional și a obține o atmosferă de sărbătoare, hitul decorațiunilor sunt aranjamentele creative pentru întreaga locuință, pentru ușa de la intrare, pentru masă și pentru hol, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, Nicu Bocancea susține că de Crăciun, orice este permis, încurajându-i pe oameni să își decoreze locuința cu toate lucrurile care îi fac să se simtă bine, să fie fericiți, fără a ține cont de trenduri.

„Fie că sfidează tradiția și își doresc brazi construiți exclusiv din flori naturale, din lumini sau din lemn, fie că vor să mixeze în brad decorațiunile noi cu globurile sau accesoriile vechi pe care le-au folosit în copilărie sau că țin la steaua de vârf prăfuită și folosită de zeci de ani de bunicii lor, deși bradul și casa sunt futuriste, de sărbători totul în jur trebuie să fie emoție”, consideră specialistul.

Globuri și trenduri în amenajări de Crăciun, în 2021
Trenduri în amenajări de Crăciun, în 2021

Noi reguli pentru târgul de Crăciun din Capitală

Organizatorii Târgului de Crăciun din București au anunțat că, potrivit unei Hotărâri de Guvern, începând din 27 noiembrie, pot intra cel mult 1.000 de persoane simultan în Bucharest Christmas Market din Piața Universității. Totodată, programul evenimentului se va încheia în fiecare seară, la ora 21:00, potrivit comunicatului CREART.

De asemenea, Târgul de Crăciun din București va funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 – 20:00, iar în weekend, între orele 10:00 – 21:00. Târgul se va deschide tot de la ora 10:00 și în zilele de 29, 30, 1 noiembrie.

Potrivit organizatorilor, accesul în incinta târgului este permis doar celor care prezintă certificatul verde care atestă că sunt vaccinați cu schema completă sau că au trecut prin boală. Excepția de la această regulă o fac copii de până la 12 ani. De asemenea, masca de protecție este obligatorie în interiorul târgului, însă nu și pentru copiii sub cinci ani, conform Agerpres.