Home » Life & Style » Timp liber » Italianul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale. Cum a reușit să fenteze sistemul

Italianul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale. Cum a reușit să fenteze sistemul

Alexandru Cazacu / 17.05.2022, 13:25
Italianul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale. Cum a reușit să fenteze sistemul

Deși poate părea incredibil, un italian a ieșit la pensie după mai bine de două decenii de concedii medicale. Deși a fost angajatul unei companii miniere din Sardinia vreme de 26 de ani, Carlo Cani a reușit să fenteze compania și a ieșit la pensie fără să lucreze nici măcar o zi. Haideți să vedem cum a reușit italianul această „performanță”. Carlo a dezvăluit totul într-un interviu.

Carlo Cani, italianul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale

Minerul italian a început să „lucreze” în anul 1980 și s-a pensionat mai devreme, luând o pensie, în ciuda faptului că nu și-a pus aproape niciodată o zi de muncă într-o carieră de 26 de ani. Carlo Cani recunoaște că nu i-a plăcut mineritul încă din prima zi și a început să facă tot posibilul pentru a evita să se aventureze în minele din Sardinia, unde era angajat.

Ei bine, cu ajutorul unor medici, italianul a reușit să își ia ani de zile de concediu medical. De-a lungul anilor, el a dat vina pe nenumărate afecțiuni, printre care amnezie și hemoroizi. Au fost momente când și-a frecat praf de cărbune pe la ochi pentru a simula o infecție și, uneori, s-a clătinat prefăcându-se că este sub influența alcoolului.

„Am ajuns la vârsta de pensionare fără să lucrez aproape deloc. Nu îmi plăcea deloc să fiu în subteran. De la început, nu am avut nicio afinitate pentru cărbune. Am inventat amnezia, durerile, hemoroizii, obișnuiam să mă clatin de parcă eram beat.

Mi-am lovit degetul mare de un perete și evident că nu poți lucra cu degetul mare umflat. Alteori îmi frecam ochi cu praf de cărbune. Pur și simplu nu mi-a plăcut munca, mai ales să fiu miner. Nu era o treaba pentru mine.”, a spus Carlo Cani pentru La Stampa.

Italianul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale
Italianul care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale

A iești la pensie în 2006, după mai bine de două decenii de stat degeaba

Astfel a putut să stea acasă în tot acest timp. Ba chiar mai mult de atât, i s-a acordat un concediu prelungit cu salariu redus atunci când cererea de cărbune din mină a scăzut. Deși a stat ani de zile pe canapea, el era încă oficial angajatul companiei miniere și avea dreptul la pensie. În cele din urmă, Carlo s-a pensionat în 2006. Lenea fostului muncitor a stârnit indignare într-o țară în care șomajul în rândul tinerilor era de aproape de 50%”, potrivit Daily Mail.

„Oamenii de pe aici sunt absolut furioși din cauza acestui lucru – să se gândească că cineva poate să chiulească de la muncă atât de mult timp și totuși să primească pensia. Aceasta este o regiune săracă și nu prea există locuri de muncă. Toți tinerii pleacă și se mută în Anglia și Germania.”, a mai spus italianul.

Un caz similar a fost tot în Italia, când un medic din Sicilia a lucrat doar 15 zile în nouă ani de zile. Cadrul medical s-a folosit mai multe motive pentru a nu munci, inclusiv de concedii medicale și cursuri de formare profesională.