Home » Life & Style » Timp liber » Locul din lume în care toată lumea are un singur rinichi. Cum s-a ajuns aici

Locul din lume în care toată lumea are un singur rinichi. Cum s-a ajuns aici

Alexandru Cazacu / 26.02.2021, 18:10
Locul din lume în care toată lumea are un singur rinichi. Cum s-a ajuns aici

Există multe locuri în lume unde se întâmplă lucruri mai puțin obișnuite. De exemplu, într-un sat din Asia, toată lumea are un singur rinichi. Cum se poate așa, ceva puteți afla citind continuarea articolului.

Locul din lume în care toată lumea are un singur rinichi

După cum spuneam mai sus, locuitorii dintr-un sat asiatic au doar un singur rinichi. Mai exact, este vorba de un mic sat din Nepal, Hoske (numit și Valea Rinichilor), unde toți locuitorii au decis să își doneze un rinichi traficanților de organe umane. Ei au făcut acest lucru pentru a putea cumpăra o bucată de teren, să construiască o casă sau să își poată întreține familiile.

Se pare că satul este adesea vizitat de traficanți, care vin să îi convingă pe cei care nu au bani să își doneze un astfel de organ. Potrivit localnicilor, un singur rinichi le este de ajuns pentru a trăi în continuare, ba chiar unii dintre ei cred că le va crește altul. Sumele pe care localnicii ajung să le primească din vânzarea unui rinichi sunt în jur de 2.000 de dolari

Comerțul cu rinichi a crescut după ce mulți și-au pierdut casele

Din nefericire, în luna aprilie 2015, un cutremur mare a lovit Nepalul. Atunci, mulți oameni și-au pierdut locuințele care au fost cumpărate cu banii din vânzarea rinichiului. Așadar, după ce s-au trezit cu casele dărâmate, localnicii au încercat să treacă peste greutăți cu ”ajutorul” alcoolului. Astfel. comerțul cu organe a crescut considerabil, iar Nepalul a devenit la nivel mondial un fel de bancă de rinichi.

Cu toate că în 2007 guvernul din Nepal a interzis donarea acestor organe, traficul de rinichi nu a încetat. Așadar, se estimează că în fiecare an au loc aproximativ 10.000 de astfel de operațiuni, iar 7.000 dintre organe sunt, de fapt, vândute traficanților. Iar banii făcuți din acestea nu sunt deloc puțini. Afacerea aduce venituri de circa 650 de milioane de dolari anual.

Toți locuitorii dintr-un sat din Asia au doar un singur rinichi
Toți locuitorii dintr-un sat din Asia au doar un singur rinichi FOTO: CNN

Cei care nu pot fi convinși, sunt forțați să doneze

Cu toate acestea, unii localnici nu pot fi convinși de către comercianți să doneze. În acest caz, sătenii sunt răpiți și obligați să meargă la spital unde ”donează” forțat un rinichi. Pe de altă parte, mulți dintre localnici sunt înșelați. Comercianții de organe le promit un loc de muncă ma bine plătit, în schimb aceștia renunță la un rinichi.

Deși este posibil ca oamenii care au doar un rinichi să trăiască, ei sunt nevoiți să meargă regulat la medic pentru mai multe controale, însă localnicii din micul sat nepalez nu înțeleg că trebuie să facă acest lucru, dar nici nu au bani pentru a face o vizită la cabinetul medical.

”În ultimii zece ani, tot felul de oameni au venit la noi în sat pentru a ne convinge să ne vindem rinichii. Mereu am refuzat, dar pe măsură ce familia s-a mărit, sărăcia s-a adâncit. Mi-am dorit mereu casa mea şi o bucată de pământ. Iar faptul că am mai mulți copii m-a convins să accept propunerea” spunea la acea vreme un localnic pentru CNN.