Home » Life & Style » Timp liber » Rugăciunea care face minuni. La ce sfânt să te rogi și ce e bine să rostești atunci când ai probleme de sănătate

Rugăciunea care face minuni. La ce sfânt să te rogi și ce e bine să rostești atunci când ai probleme de sănătate

Violeta Badea / 28.02.2021, 10:42
Rugăciunea care face minuni. La ce sfânt să te rogi și ce e bine să rostești atunci când ai probleme de sănătate

Rugăciunea care face minuni. La ce sfânt să te rogi și ce e bine să rostești atunci când ai probleme de sănătate. Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol, este recunoscut pentru că îi vindecă pe bolnavii de cancer și le ascultă pe femeile care nu pot avea copii.

Rugăciunea care face minuni

Rugăciunea tămăduitoare la Sfântul Nectarie Taumaturgul este una dintre cele mai puternice. Aceasta îi ajută pe bolnavii de cancer să treacă cu bine peste această boală cruntă. De asemenea, pe toți credincioșii care trec prin momente grele și se află pe patul de spital.

Sfantul Nectarie Taumaturgul este considerat vindecatorul de cancer
Sfantul Nectarie Taumaturgul este considerat vindecatorul de cancer

Rugăciunea tămăduitoare la Sfântul Nectarie

„O, preabunule părinte, luminătorul credincioșilor, Sfinte Nectarie, tămăduitorule, ajută-mă! Stai în fața Tronului Dumnezeiesc și te rogi neîncetat. Roagă-te pentru iertarea păcatelor noastre. Și pentru întoarcerea noastră spre înfierea harului. Căci neîncetat ne strigăm amarul. Suntem robi netrebnici ai lui Dumnezeu. Și ne găsim în mare mâhnire, primejdie și supărare. Văzuți și nevăzuți vrăjmași, viclenesc împotriva scumpei Mirese a lui Hristos. Este Una Sfântă Duhovnicească și Apostolească Biserică și vor să o dărâme și să o facă nevazută.

Ales Păstor, noi, oile cuvântatoare, pentru care Hristos sângele Său l-a vărsat, îți cerem să izgonești și să împrăștii toate relele. Dacă nu suntem vrednici, pentru multele noastre păcate, alege-ne tu calea. Căci gurile noastre se roagă pentru dezlegarea cererilor și necazurilor. Imploră pentru vindecare și pentru viața în credință. Implorăm cu durere, cu inima înfrântă, cu suspinuri și cu lacrimi. Te rugăm să mijlocești împreună cu Preasfânta Maică a lui Dumnezeu și cu toți sfinții să fim izbăviți de primejdii. Prin multele noastre păcate L-am mâniat pe Preabunul si Preaîndurătorul Dumnezeu. Și va veni la noi și pentru nerecunoștința noastră ne va judeca aspru, răsplătindu-ne după fapte. Dar tu, Sfinte Nectarie, ne poți ajuta să pășim pe calea sfințeniei tale. Dă-ne nouă sănătatea de care avem nevoie!

Pe steaua cea luminoasă a Ortodoxiei și pe al Bisericii zid de apărare, cu bucurie în inimi te lăudăm, Sfinte Nectarie, vindecătorule. Slăvit ești de lucrarea Duhului. Izvorăști tămăduiri și har bogat. Pentru aceea îți strigăm într-un glas, bucură-te Parinte Nectarie.”

Cine a fost Sfântul Nectarie

Sfântul Nectarie din Eghina s-a născut pe data de 13 octombrie 1846, în Turcia. Acesta a făcut parte dintr-o familie săracă, care trăia pe malul Mării Marmara. Părinții săi, Dimos și Maria Kefalas, i-au pus numele Anastasios, iar la vârsta de 14 ani a plecat la Constantinopol ca să lucreze și să se termine o școală.

În anul 1866, la vârsta de 20 de ani, Sfântul Nectarie pleacă în insula Chios ca să predea ca învățător. Aici devine călugăr, cu numele de Lazăr, pe data de 7 noiembrie 1876, în cunoscuta mănăstire Nea Moni. După un an a devenit diacon, iar apoi, ajutat de un creștin bogat din insulă și de patriarhului Sofronie al IV-lea al Alexandriei, a putut să studieze la Atena și să obțină, în 1885, o diplomă a Facultății de Teologie din capitala Greciei.

După terminarea studiilor, Nectarie a fost luat de patriarhul Sofronie ca ucenic la Alexandria, devenind preot şi apoi mitropolit de Pentapole, o veche eparhie ortodoxă din Libia superioară. Mai mulţi ani renumitul mitropolit a fost secretar al patriarhiei și predicator la biserica Sfântul Nicolae din Cairo, capitala Egiptului. Aici a fost căutat de credincioşi şi iubit de toţi.

Sfântul Nectarie era căutat de bolnavi pentru a-i ajuta

După doar un an a fost alungat din Egipt în urma calomniilor unor ierarhi și slujitori ai bisericii. A trebuit să se întoarcă la Atena, singur și sărac. A rămas câțiva ani predicator, iar apoi a fost numit director al școlii teologice Rizarios, care forma viitori preoți. A rămas 15 ani în acest post ecleziastic.

În anul 1904, rugat de mai multe fiice duhovnicești care-și doreau să devină călugărițe, a ctitorit mănăstirea „Sfânta Treime” de pe insula Eghina, devenită azi unul din marile locuri de pelerinaj din lumea ortodoxă. Acesta este și locul în care s-a retras Sfântul Nectarie, în anul 1908, pentru tot restul vieții. Se spune că mai mulţi bolnavi şi săraci alergau la biserica mânăstirii din Eghina şi cereau ajutorul lui, iar foarte mulți oameni au reușit să se vindece.

A murit pe data de 9 noiembrie 1920, în urma unui cancer și a fost înmormântat în mănăstirea sa de către ieromonahul iconar Sava, cel care a pictat prima icoană a sfântului.  În anul 1961, Sfântul Sinod al Bisericii Constantinopolului l-a proclamat sfânt al Bisericii Ortodoxe, prăznuirea lui făcându-se în ziua de 9 noiembrie.