Home » Life & Style » Timp liber » Satul din Europa construit din bolovani uriași. Locul pare desprins din povești. Imagini uimitoare

Satul din Europa construit din bolovani uriași. Locul pare desprins din povești. Imagini uimitoare

Alexandru Cazacu / 08.09.2021, 15:09

Un sat din Europa are o arhitectură mai puțin obișnuită, dar unică în lume. Acesta este construit din bolovani uriași, care pot ajunge să cântărească și 200 de tone. Hai să vedem despre ce așezare este vorba, unde se află aceasta și cum a ajuns să fie să fie construită în acest fel.

Satul din Europa construit din bolovani uriași

Situat în partea estică a Portugaliei, Monsanto este cu siguranță unul dintre cele mai impresionante sate din Europa. Acesta a fost sculptat în granit și pare să fie un loc desprins din povești. Cercetările istorice indică faptul că cele mai vechi urme umane de aici datează din Epoca de Piatră. cu toate acestea, romanii au fost cei care au ridicat aici primele clădiri.

Regele Alfonso Henriques a hotărât prin secolul al XII-lea să ridice o cetate în această zonă. Ei bine, în secolele următoare, localnicii au săpat în piatră, iar în acest fel a ajuns să ia naștere Monsanto. Până chiar și Străzile acestei localități au fost sculptate în rocă. Bolovanii care pot ajunge să cântărească chiar și 200 de tone, sunt de fapt pereții, podelele sau chiar acoperișurile caselor, unde trăiesc aproximativ 800 de localnici.

Satul nu s-a schimbat prea mult în ultimele secole. Străzile sale înguste se învârt pe un nivel abrupt, trecând pe lângă căsuțe cu acoperiș roșu, ascunse de bolovanii uriași. Unele dintre acestea par să fie bolovani echipați cu uși. În concluzie, decât să încerce să mute bolovanii, localnicii au ales să folosească ceea ce le-a oferit natura. Ba chiar mai mult de atât, unii dintre aceștia au sculptat scări în bolovanii de granit, construindu-și chiar și case cu etaj.

Satul din Europa construit din bolovani gigantici
Acest sat din Europa este construit din bolovani gigantici

Monsanto, ”Satul cel mai portughez din Portugalia”

În anul 1938, Monsanto a fost supranumit cel mai ”Satul cel mai portughez din Portugalia”. Cu toate acestea, la prima vedere, această localitate nu pare reprezentativă pentru întreaga țară. Mai ales că majoritatea caselor din Portugalia nu sunt amplasate între bolovani de dimensiuni uriașe.

Definit de peisajul său incredibil, Monsanto atârnă de un vârf de munte cu vedere la peisajul rural portughez. Ba chiar mai mult de atât, de-a lungul timpului, această locație a avut un rol strategic extrem de important. De asemenea, aici să găsesc și rămășițele unui castel templier, care a fost parțial distrus după o explozie, în secolul al XIX-lea.

Monsanto, printre cele mai vizitate sate din Europa

Situat la o altitudine de 758 de metri, Monsanto este vizitat anual de foarte mulți turiști din întreaga lume, fiind unul dintre cele mai frumoase sate din Europa. Printre principalele atracții turistice din Monsanto se află Capela Sao Miguel și Biserica Mercy, clădiri care datează din perioada romană. Aflat chiar în apropierea graniței cu Spania, satul construit din bolovani oferă nenumărate priveliști uimitoare.

Este important să menționăm și faptul că, construcțiile din Monsanto nu pot fi modificate dacă autoritățile nu își dau acordul în acest sens. Se pare că statul portughez vrea să păstreze aspectul unic în lume a micului sătuc din estul Portugaliei.