Home » Life & Style » Timp liber » Top 3 cele mai cunoscute grupări criminale de pe planetă. Cu ce intenții s-au înființat de fapt și ce s-a ales de aceste organizații

Top 3 cele mai cunoscute grupări criminale de pe planetă. Cu ce intenții s-au înființat de fapt și ce s-a ales de aceste organizații

Alexandru Cazacu / 26.09.2021, 12:34
Top 3 cele mai cunoscute grupări criminale de pe planetă. Cu ce intenții s-au înființat de fapt și ce s-a ales de aceste organizații

Deși poate părea incredibil, unele dintre cele mai notorii organizații criminale nu au fost create cu intenții rele. Ba chiar, multe dintre cele mai cunoscute grupări criminale din lume au luat naștere pentru a lupta împotriva a ceea ce au ajuns chiar ei să facă.

Cum s-au înființat unele dintre cele mai cunoscute grupări criminale de pe planetă

După cum vă spuneam, multe dintre cele mai periculoase grupări criminale au avut inițial scopul de a lupta împotriva nedreptăților și de a-i proteja pe oameni. Cu toate acestea, în timp ele au ajuns să facă exact aceleași lucruri împotriva cărora trebuiau să lupte. Haideți să vedem cu ce intenții s-au înființat cele mai cunoscute organizații criminale și ce s-a întâmplat cu acestea.

Cum a luat naștere Mafia Siciliană

Deși a ajuns să comită nenumărate fărădelegi, la început, Mafia a fost înființată cu un scop complet diferit. Mai exact, în secolul al XIX-lea, pe vremea când Sicilia era sub controlul invadatorilor străini, localnicii au format un grup care să să lupte împotriva invadatorilor. Ei bine, cu timpul Mafia a devenit o armată privată, care a protejat sicilienii până la un anumit punct, când au început să ceară taxe proprietarilor de terenuri în schimbul asigurării protecției.

În anul 1861, Italia a preluat controlul asupra Siciliei, iar din cauză că nu reușea să pună în aplicare legea și ordinea, guvernul italian a cerut ajutorul Mafiei pentru vânarea grupurilor criminale sin Sicilia. Pentru ajutorul oferit, autoritățile permiteau în continuare Mafiei să ceară bani proprietarilor de terenuri. Deși acesta trebuia să fie doar un acord temporar, mafioții și-au extins în acest fel controlul asupra Siciliei, iar în acest fel a ajuns Mafia Siciliană din ziua de azi.

Cum au luat naștere cele mai cunoscute organizații criminale
Cum au luat naștere cele mai cunoscute organizații criminale

Yakuza ar fi trebuit să protejeze japonezii

Asemănătoare Mafiei, Yakuza este o organizație criminală, însă nu se cunoaște cu exactitate originea acesteia. Potrivit unei teorii, Yakuza ar fi luat naștere pentru a proteja satele din Japonia de samuraii nemiloși. Odată cu trecerea timpului, gruparea s-a îndepărtat de trecutul sângeros și a ajuns doar la luare de mită și alte infracțiuni minore. Pe de altă parte, când nu primește mită, organizația se ocupă cu fapte caritabile sau cu servicii pentru guvernul nipon. De exemplu, în anul 1960, în timpul vizitei președintelui Dwight. D. Eisenhower, autoritățile japoneze au contractat Yakuza pentru a oferi un surplus de protecție.

”Latin Kings”

În 1964, în Chicago, doi lideri de grupări anti-rasiste și-au unit forțele pentru a se putea apăra mai bine împotriva bandelor italiene și grecești care le făceau viața amară portoricanilor din din oraș. Uite așa a luat naștere gruparea ”Latin Kings” (Regii Latini), o bandă de stradă extrem de violentă, care au luptat împotriva rasiștilor și chiar și împotriva polițiștilor care le hărțuiau membrii fără motiv. Ei bine, grupul a devenit rapid din ce în ce mai mare, așadar era nevoie de mai mulți bani pentru finanțarea activităților. Ca urmare, gruparea anti-rasistă a început să se ocupe cu vânzarea de droguri, intrând astfel în rândul organizațiilor criminale, potrivit clickpentrufemei.ro.