Home » Când, unde, cum » Top 5 cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Ce s-a ales de ei

Top 5 cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Ce s-a ales de ei

Manolică Anca / 28.06.2021, 10:00
Top 5 cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Ce s-a ales de ei

De-a lungul timpului, organizațiile mafiote au controlat miliardele de euro care proveneau din infracţiuni şi criminalitate, dar și viețile a mii de oameni. Cu o structură bine organizată și un lider (il capo di tutti capi) absolut, acestea s-au dezvoltat atât de mult încât au avut propriul „Sindicat Naţional al Crimei”, controlând interesele în întreaga lume. Iată care au fost cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile

Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile

Printre primele structuri apărute sunt cele din comunităţile săteşti, de la început de secolul XVIII, în regiunea Siciliei, răspândindu-se ulterior în Napoli, Roma, Milano și Torino. Odată cu emigrările masive din Italia, mafia s-a extins în toată lumea, ajungând şi în Austria, Australia, Canada sau Statele Unite.

Fiecare structură mafiotă avea un șef (capo dei capi), iar toți ceilalți membrii erau obligaţi să i se supună. Aceste organizații mafiote se ocupau cu cele mai urâte activități infracționale, de la droguri, jocuri ilegale de noroc și prostituție, până la cămătărie. Iată un top cu cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile.

  • Lucky Luciano

Lucky Luciano
Lucky Luciano

S-a născut în anul 1897 în Sicilia, dar a crescut la New York. El este văzut ca fiind cel care a pus „bazele” crimei organizate moderne din Statele Unite ale Americii, pentru că a ajutat la crearea „Sindicatului Naţional al Crimei”.

Luciano a fost lider în afacerile cu prostituție, motiv pentru care a fost trimis după gratii, în anul 1936, pentru 30 de ani. În 1946, el a fost deportat înapoi în Italia, unde a continuat să se ocupe cu afacerile cu droguri. 20 de ani mai târziu, Lucky Luciano avea să moară, în urma unui atac de cord suferit pe un aeroport din Napoli.

  • Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Vito Genovese

Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Vito Genovese 
Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Vito Genovese

Numele acestuia a scris istorie, el fiind cel care a dus mafia americană la un alt nivel. S-a născut în 1897 într-o provincie din Napoli, dar în adolecență s-a mutat în Manhattan, New York. Aici l-a cunoscut pe Lucky Luciano, cu care a avut o legătură foarte strânsă. Majoritatea afacerilor sale ilegale s-a învârtit în jurul drogurilor. În 1958, Vito a ajuns la închisoare, și după 11 ani a murit în urma unui atac de cord.

  • John Gotti

John Gotti 
John Gotti

Cel mai puternic șef al mafiei din Statele Unite ale Americii, din anii ’80. Născut în 1940, la New York, toată lumea îl cunoștea pentru comportamentul său foarte dur. În anul 1985, el a fost cel care a dat ordin pentru asasinarea propriul său șef, Paul Castellano, pentru a-i prelua afacerile ilegale.

Gotti s-a ocupat cu droguri, cămătărie, prostituție și jocuri ilegale de noroc. Deși a evadat de mai multe ori din închisoare, autoritățile au reușit, în anul 1992, să îl trimită după gratii pentru o mulțime de infracţiuni, inclusiv cinci acuzaţii de crimă. Acesta a murit în anul 2002 de cancer la gât, într-o închisoare din Missouri.

  • Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Al Capone

Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Al Capone
Cei mai puternici șefi ai mafiei din toate timpurile. Al Capone

Cel mai puternic șef al mafiei din Chicago, între anii 1925 și 1931. Născut în Brooklyn, în anul 1899, încă de mic a fost „pasionat” de activități ilegale. Al Capone era poreclit „Scarface” pentru că avea multe cicatrici pe față, din vremea când era angajat ca barman la gangsterul Frankie Yale.

Mafiotul a insultat o femeie, iar fratele acesteia l-a tăiat pe față. Deși toată lumea se aștepta să ispășească o pedeapsă de lunga durată și chiar să-și găsească sfârșitul după gratii, acesta a murit la opt ani după ce a fost eliberat, în anul 1947. Al Capone obișnuia să trimită flori la înmormântările rivalilor săi. Se spune că la una dintre acestea a cheltuit nu mai puțin de 5.000 de dolari pe flori și aranjamente.

  • Bugsy Siegel

Bugsy Siegel
Bugsy Siegel

S-a născut în anul 1906, în Brooklyn, New York și s-a ocupat cu jocurile ilegale de noroc. Siegel a rămas în istorie ca fiind cel care își asasina singur victimele. În noaptea de 20 iunie 1947, a fost atacat în casa iubitei lui din Beverly Hills şi a fost ucis.