Home » Life & Style » Timp liber » Zina Dumitrescu, imagini rare. Cu ce se ocupa creatoarea de modă în tinerețe. Pasiune mai puțin știută

Zina Dumitrescu, imagini rare. Cu ce se ocupa creatoarea de modă în tinerețe. Pasiune mai puțin știută

Alexandru Cazacu / 16.06.2022, 12:11

Născută în 1936, Zina Dumitrescu a fost o cunoscută creatoare de modă din România. Din nefericire, ea a trecut în neființă în primăvara lui 2019, însă a avut o poveste de viață demnă de film. Haideți să vedem cum arăta și cu ce se ocupa celebra creatoare de modă în tinerețe. Nu mulți știu ce pasiune ascunsă avea.

Lucruri mai puțin știute despre Zina Dumitrescu

Numele pe care Zina l-a primit la naștere a fost Zenobia Bogoș. Ea a venit pe lume la 16 iunie 1936, în orașul Ismail din Regatul României (în prezent în Odesa, Ucraina). După cel de-Al Doilea Război Mondial, familia s-a mutat la Pitești.

În acest oraș, Zina a absolvit liceul economic, apoi a plecat în Capitală, fiind admisă la Facultatea de Drept a Universității din București. Încă din primul an de studenție, ea a început să lucreze ca manechin. La doar 30 de ani, Zina Dumitrescu era directorul executiv al Casei de modă Venus.

De-a lungul carierei, „Mama Zina”, cum îi spuneau manechinele sale, a lansat mai multe modele celebre, printre care: Crinuța Popescu, Daniela Androne, Eugenia Ștefan, Romanița Iovan, Bianca Brad, Dana Săvuică, Melek Amet.

De asemenea, celebra creatoare de modă i-a lansat pe Cătălin Botezatu și Liviu Ionescu. A participat la nenumărate festivaluri de modă atât în România, cât și peste hotare, și a creat zeci de colecții de modă impresionante.

Imagini rare cu Zina Dumitrescu. Cu ce se ocupa creatoarea de modă în tinerețe
Imagini rare cu Zina Dumitrescu. Cu ce se ocupa creatoarea de modă în tinerețe

A renunțat la Drept pentru Teatru

Nu mulți sunt cei care știu că Zina avea o pasiune pentru actorie. Ba chiar mai mult de atât, ea a renunțat la Facultatea de Drept pentru a se înscrie la Facultatea de Teatru și Film. Fiind de o frumusețe rară, mulți o întrebau pe Zina Dumitrescu de ce nu se face actriță. Cu toate acestea, ea a terminat și Dreptul, însă ani mai târziu, la fără frecvență, potrivit historia.ro.

„Am intrat la Institutul de Teatru și Film. Culmea este că în anul în care intram eu, a picat actrița Irina Petrescu. M-am retras de la Drept, imediat ce am intrat la Institut, la clasa lui Pop Marția, Dreptul terminându-l mai târziu, la fără frecvență, de gura părinților mei care doreau să termin o facultate mai serioasă”, spunea la un moment dat Zina Dumitrescu.

Cea mai notabilă apariție a ei în calitate de actriță pe marele ecran a fost în pelicula „Tată de duminică”. În filmul respectiv, ea joacă rolul de amfitrioană a unei case de modă. În pelicula menționată, Zina Dumitrescu a juca alături de nume grele ale filmului și teatrului din România, printre care și Amza Pellea, Gina Patrichi și Olga Delia Mateescu.

Despre viața personală a faimoasei creatoare de modă

În caz că nu știați, Zina Dumitrescu a fost căsătorită de trei ori. Prima oară, creatoarea de modă s-a căsătorit cu regizorul Marin Negreanu, iar împreună cu acesta a avut un fiu, Cătălin. După despărțirea de Negreanu, ea s-a măritat cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1.

Ulterior a urmat mariajul cu conferențiarul Costin Dumitrescu. Acesta din urmă a trecut în neființă în anul 2009. Din nefericire, Zina și-a petrecut ultimii ani din viață într-un azil de bătrâni din apropierea Capitalei și a decedat la data 28 martie 2019 singură în camera sa.