Home » Life & Style » Top 5 cei mai longevivi oameni în viață. Care este de fapt secretul unei vieți lungi și sănătoase

Top 5 cei mai longevivi oameni în viață. Care este de fapt secretul unei vieți lungi și sănătoase

Stan Nicu / 27.01.2021, 21:09

Top 5 cei mai longevivi oameni în viață. Cel mai bătrân dintre ei are nu mai puțin de 118 ani. Care este de fapt secretul unei vieți lungi și sănătoase, citește în articolul de mai jos.

Aceștia sunt cei mai bătrâni 5 oameni de pe planetă. Cât are cel mai vârstnic dintre ei

Top 5 cei mai longevivi oameni în viață. Cel mai bătrân dintre ai are nu mai puțin de 118 ani. Care este de fapt secretul unei vieți lungi și sănătoase, citește în articolul de mai jos. Există pe lume oameni de 45 de ani care se simt și par bătrâni și alții de 70 de ani sunt mai activi decât mulţi dintre cei dintâi. Astfel, pe bună dreptate, unii se întreabă cum este posibil așa ceva.

Ce se întâmplă, ce secret ascund persoanele care sunt pline de viață, la vârste atât de înaintate. Misterul se adâncește și mai tare când este vroba despre persoane care au depășit 100 de ani. Cum au depășit această performanță. În articolul de mai jos vă prezentăm topul celor mai bătrâni 5 oameni din lume.

Locul 1, Kane Tanaka, 118 ani

Cel mai bătrân om în viaţă şi cea de-a treia longevivă persoană din toate timpurile este o japoneză care pe 2 ianuarie a împlinit nu mai puțin de 118 ani. Kane Tanaka s-a născut prematur pe 1 ianuarie 1903, fiind cel de-al şaptelea copil al părinților ei.

S-a căsătorit la 19 ani cu un bărbat pe care l-a cunoscut chiar în ziua nunţii, așa cum era obiceiul pe atunci, în Japonia. Părinţii i-au ales bine soțul având în vedere că cei doi s-au înţeles bine și au avut 5 copii, dintre care unul adoptat.

 Ce boli a avut femeia de-a lungul vieții

Soțul femeii a plecat în război, astfel că ea a preluat afacerea familiei pentru a putea să-şi întreţină copiii. Nobuo, primul său fiu, a fost ţinut prizonier de către sovietici timp de câţiva ani, după ce a fost capturat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

De-a lungul vieții femeia a avut o perație de cataractă şi una pentru îndepărtarea unei tumori canceroase la colon. Kane Tanaka a învins greutăţile şi trăiește acum într-un cămin pentru vârstnici. Se trezeşte în fiecare zi  la 6 dimineața, iar după-amiaza participă la jocuri de masă sau studiază ştiinţele exacte, asta ca să îşi păstreze mintea alertă.

Locul 2, Lucile Randon, 116 ani

Franţuzoaica cunoscută ca și Sora Andre este cea mai vârstnică persoană din Europa şi a doua cea mai vârstnică din lume, scrie life.ro. Împlineşte 117 ani în câteva zile, pe 11 februarie, iar mai bine de 75 din ei i-a petrecut în straie călugăriță. Femeia s-a călugărit imediat după ce a împlinit 40 de ani. Lucile Randon s-a născut în 1904, în sudul Franţei, dintr-o sarcină gemelară, însă sora ei a murit la 18 luni de la naştere.

A crescut într-o familie protestantă. La 27 de ani însă Lucile a decis să treacă la catolicism, iar 13 ani mai târziu s-a călugărit şi a luat numele de Sora Andre. Gestul a fost un omagiu adus fratelui său mai mare. Înainte să se călugărească Lucile a lucrat ca profesoară şi guvernantă în mai multe case, inclusiv în cea a familiei Peugeot, familie ce a pus bazele celebrei mărci auto. Din anul 2009 trăiește într-un cămin pentru bătrâni din Toulon. În 2019 a fost făcută cetăţean de onoare a urbei şi a fost felicitată în scris chiar de Papa Francisc.

Locul 3, Maria Vikentyevna Kononovich, 116 ani

Deşi nu este recunoscută oficial de Cartea Recordurilor pentru că nu are actele necesare, belarusa spune că s-a născut pe 27 mai 1904, iar listele de la Serviciul de Paşapoarte confirmă asta. Astfel, femeia este cea de-a treia cea mai bătrână persoană din lume.

Maria provine dintr-o familie cu 9 frați, 2 dintre ei murind la vârste foarte mici. A avut 2 fii, unul muritn acum 91 de ani, iar celălalt în anul 2012. Soţul femeii a murit acum 32 de ani. Trăiește singură și îi place mult să grădinărească. Până mai acum ceva ani avea stupi de unde culegea singură miere.

Locul 4, Jeanne Bot, 116 ani

Jeanne Bot s-a născut tot în sudul Franței, la fel ca Lucile Randon, și a împlinit 116 ani de curând, respectiv pe 14 ianuarie. A lucrat 50 de ani pe post de contabilă la un service din Perpignan. Femeia nu a fost niciodată căsătorită și nu a avut copii.

Trăiește singură, în apartamentul său şi îi face mare plăcere să se uite la TV chiar dacă nu prea mai aude așa de bine. Se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic, însă nu are probleme importante de sănătate. În plus, femeia nu ia nici o pastilă.

Locul 5, Antonia Cruz, 115 ani

Nici vârsta braziliencei Antonia Cruz nu poate fi confirmată de autorități, însă potrivit acesteia şi a actelor de la biserica din localitatea natală, Antonia Santa Cruz este născută pe 13 iunie 1905.

Femeia a avut 11 copii şi şi-a adoptat şi unul dintre nepoţi. Nepotul are acum 65 de ani. În total, Antonia Cruz are 68 de nepoţi, 110 strănepoţi şi 35 de străstrănepoţi. Brazilianca trăieşte împreună cu fiica ei mai mare, acum în vârstă de 81 de ani. De asemenea, Antonia Cruz are o soră mai mică, acum în vârstă de 105 ani. Aceasta trăieşte în Rio de Janeiro.