Home » Life & Style » TOP 5 cele mai bogate vedete din Statele Unite

TOP 5 cele mai bogate vedete din Statele Unite

Balan Daniel / 20.11.2021, 12:25
TOP 5 cele mai bogate vedete din Statele Unite

Banii pe care vedetele din afară i-au strâns de-a lungul carierei arată sume fabuloase de bani la care nu te-ai fi gândit vreodată. Află care sunt cele mai bogate vedete din Statele Unite.

Care sunt cele mai bogate vedete din lume

În urmă cu 11 ani, atunci când era realizat un astfel de clasament al celor mai bogate vedete, pe primul loc se afla cunoscutul cânterț Diddy, a cărui avere netă era evaluată la 500 de milioane de dolari. Astăzi, cu acea sumă nu ar ajunge nici măcar pe locul 20. Află care sunt cele mai bogate 5 vedete din SUA.

Jami Gertz: 3 miliarde de dolari

Copiii anilor 1980 îl cunosc pe Jami Gertz datorită rolurilor din filme precum ”The Lost Boys” și ”Less Than Zero” și din serialul de televiziune ”Square Pegs”. Mai recent, Jami a avut roluri co-protagoniste în sitcom-uri precum ”Still Standing” și ”The Neighbours”. Deci, cum este Jamie Gertz un multimiliardar? A cincea cea mai bogată celebritate de pe planetă? S-a căsătorit foarte, foarte bine. Averea strânsă de-a lungul anilor ajunge să numere astăzi fabuloasa sumă de 3 miliarde de dolari.

Oprah Winfrey: 3,5 miliarde de dolari

Lumea divertismentului a fost uluită în 1984, când o prezentatoare de știri de culoare, mai puțin cunoscută – cu un prenume neobișnuit – a primit un contract de 4 ani și un milion de dolari pentru a găzdui propriul ei talk show matinal la Chicago. La doar câteva luni de la debut, spectacolul a explodat de la ultimul loc pe locul 1 pe piața din Chicago.

În doi ani, spectacolul a fost sindicalizat la nivel național. Dar Oprah era nefericită. Ea și-a dat repede seama că acel contract de 4 ani și 1 milion de dolari, a fost mărunțiș în comparație cu profiturile care erau generate din munca ei. Oprah s-a consultat cu legenda media din Chicago, Roger Ebert. Roger i-a spus să se întâlnească cu agentul său, Jeffrey Jacobs. Jacobs a explicat că Siskel și Ebert dețin o parte din capitalul propriu al emisiunii lor; Așa te îmbogățești. Trebuie să fii proprietar. Oprah a luat sfatul lui Jeffrey la extrem. De fapt, l-a luat și pe Jeffrey. Așadar, Oprah a ajuns să aibă propria ei emisiune, ajungând să numere în conturi fabuloasa sumă de 3,5 miliarde de dolari.

cele mai bogate vedete
George Lucas este cea mai bogata celebritate din lume

Kanye West: 6,6 miliarde de dolari

Deși Forbes arată că averea lui Kanye este de 1,6 miliarde de dolari, bogăția cântărețului ar fi cu 5 miliarde mai mult. Astfel, din anumite informații confirmate de două bănci, acesta deține:

  • imobiliare în valoare de 100 de milioane de dolari;
  • câștiguri de 100 – 200 de milioane de dolari anual;
  • catalogul său muzical valorează 110 milioane de dolari;
  • deține 100% din linia de îmbrăcăminte Yeezy care a generat venituri de 1,5 miliarde de dolari, iar brandul valorează 3,5 miliarde de dolari;
  • parteneriatul Yeezy cu Gap valorează 1 miliard de dolari:

Averea netă a lui Kanye West este de 6,6 miliarde de dolari. Asta îl face cea mai bogată persoană de culoare din America, depășind fostul fondator al companiei Vista Equity Partners, Robert F. Smith.

Steven Spielberg: 7,5 miliarde de dolari

Diferența între James Cameron și Steven Spielberg este de 6,8 miliarde de dolari. Filmele produse de Cameron au generat 6,3 miliarde de dolari, în timp ce cele produse de Spielberg, ”doar” 14 miliarde de dolari. De exemplu, Spielberg a câștigat 250 de milioane de dolari din ”Jurassic Park” din 1993, urmat de 150 de milioane de dolari din continuarea acestuia și 75 de milioane de dolari din a treia tranșă, pentru un total de 475 de milioane de dolari din această franciză.

Dar diferența reală dintre valoarea de 700 de milioane de dolari și 7,5 miliarde de dolari poate fi urmărită într-o afacere extrem de profitabilă cu parcuri tematice Universal. În anii 1990, Steven a fost de acord cu o înțelegere prin care Universal (studioul din spatele „Jurassic Park”) primul drept de a face plimbări în parcuri tematice bazate pe filmele sale. În schimb, Steven ar avea dreptul la 2% din toate vânzările brute de bilete la parcurile tematice Universal din întreaga lume, anual și pe perpetuitate. Universal a deschis în cele din urmă mai multe parcuri tematice în întreaga lume.

Până în 2015, Universal era deținută de Comcast, tranzacționată la bursă. Un dosar de titluri de valoare Comcast a dezvăluit că avea o plată viitoare de 535 de dolari datorată lui Steven ca urmare a unei clauze de răscumpărare. În loc să facă această plată, Universal a dublat suma și a luat o mică participație în studioul de film al lui Spielberg Amblin Partners.

George Lucas: 10 miliarde de dolari

George Lucas este cea mai bogată celebritate din lume, cu o avere netă de 10 miliarde de dolari. George Lucas este neînchipuit de bogat datorită seriei ”Războiul Stelelor”. După cum probabil ai observat, pentru a deveni o celebritate inimaginabil de bogată, trebuei să deții ceva care ajunge să fie extrem de valoros pentru altcineva. Cu alte cuvinte, nu poți fi doar un salariat foarte bine plătit.

George Lucas deține 100% din ”Războiul Stelelor” ceea ce este de departe cea mai strălucită decizie de afaceri din istoria Hollywoodului. Pe scurt, în 1973, George a fost de acord să accepte un salariu mai mic la primul ”Războiul Stelelor” pe care studioul era convins că îl va accepta în schimbul a două solicitări:

  • el ar deține toate drepturile de comercializare;
  • el ar deține IP-ul complet (proprietatea intelectuală) a francizei după primul film.

Între sequele, DVD-uri și marfă, „Războiul Stelelor” ar genera în cele din urmă peste 12 miliarde de dolari la nivel global. Toate profiturile i-au revenit lui George, ajungând la impresionanta sumă de 10 miliarde de dolari.