Home » Film & Seriale » Drumul de la închisoare la Hollywood. Actorul care a dus o viață de infractor până să cunoască celebritatea

Drumul de la închisoare la Hollywood. Actorul care a dus o viață de infractor până să cunoască celebritatea

Cojocaru Cristian / 08.10.2021, 11:27
Drumul de la închisoare la Hollywood. Actorul care a dus o viață de infractor până să cunoască celebritatea

Unul dintre cei mai cunoscuți actori de la Hollywood a ajuns la faimă, după ce a trăit momente grele în închisoare. Află cine este actorul care a reușit să își depășească această perioadă neagră a vieții și să devină ulterior unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lumea filmului. Povestea lui de viață e impresionantă!

De la închisoare la Hollywood: povestea unui celebru actor

Danny Trejo este actorul principal din filmul ”Machete”, însă acesta a apărut în zeci de producții hollywoodiene. Povestea de viață a starului are și părți mai puțin plăcute, care s-au desfășurat în spatele gratiilor ale celulelor mai multor închisori. Acesta a trecut prin numeroase cumpene, parcurgând un drum lung de la locurile sumbre la marile ecrane.

Este un personaj foarte popular, având mereu înfățișarea unui om dur și jucând roluri pe măsură, însă puțini știu că toate acestea au făcut parte din viața lui Danny Trejo, care poartă și un tatuaj în acest sens.. Autobiografia acestuia, ”Trejo: My Life of Crime, Hollywood and Redemption” se poate descoperi ascensiunea de la viața de închisoare la un actor cunoscut.

Născut la Los Angeles, SUA, părinții lui Trejo au încercat mereu să îl îndrume pe acesta pe calea cea dreaptă. Chiar și așa, la acea vârstă, Danny împreună cu prietenii săi ”au comis furturi de mașini și jafuri armate practic la toate micile magazine de pe o rază de 16 kilometri”. Desigur, acțiunile sale avea un singur deznodământ: închisoarea.

Trejo a cunoscut gratiile în anul 1962, iar de-a lungul anilor acesta a fost închis prin mai multe pentienciare. Era deja un star chiar și în acele locuri însă datorită talentului său la box. Șase ani mai târziu, a avut loc o revoltă în închisoarea San Quentin, eveniment care l-a determinat pe acesta să privească viața și cu alți ochi.

închisoare hollywood
Atat viata cat si norocul l-au adus pe Danny Trejo din spatele gratiilor in fata camerelor de filmat

Cum a ajuns din spatele gratiilor pe platourile de filmare

Din cauza faptului că un gardian a fost grav rănit, Trejo a fost trimis la izolare. Probabil că acesta a fost momentul în care a putut reflecta asupra faptelor sale și a vieții sale, cu atât mai mult cu cât, risca o condamnare pe viață. În anul 1969, bărbatul a fost eliberat, iar apoi a început să întreprindă mai multe acțiuni de ajutorare, oferind consiliere în domeniul drogurilor, având în vedere că și el utiliza narcotice.

Ironia vieții a făcut ca aceasta să fie modalitatea prin care ajungea pe platourile de filmare. Undeva la mijlocul anilor ’80, un tânăr a apelat la Trejo pentru a-l consilia, spunându-i că locul său de muncă este plin de cocaină. Danny Trejo a decis să vadă despre ce e vorba și a ajuns, de fapt pe platourile de filmare ale peliculei ”Runaway Train”, unde Jon Voight și Eric Roberts făceau parte din distribuție. Fostul deținut a fost rugat să devină figurant. Totodată, i s-a propus ideea de a juca în rolul unui deținut.

Scenaristul filmului a fost și el un deținut, astfel că aflând povestea lui Trejo a avut grijă să îl promoveze. Mai multe roluri de figurant au apărut pe lista lui Trejo, devenind ulterior actor în toată regula. Trejo deține chiar și un record și anume acela pentru cele mai multe morți pe ecran.

După 1990, Danny Trejo a început colaborarea cu regizorul Robert Rodriguea, iar ”Desperado” a fost primul lor proiect în noua formulă. Cu atât mai mult, cei doi au descoperit că sunt veri. Rodriguez a fost și cel care i-a oferit lui Danny Trejo rolul principal în seria ”Machete”. În primul film, acesta a jucat alături de Robert De Niro. Totodată, în 2019 a fost lansat și filmul Inmate #1: The Rise of Danny Trejo,