Home » Știri » Deținutul care a primit cea mai mare pedeapsă juvenilă din SUA. Ce i s-a întâmplat după ce a fost eliberat din închisoare după 68 de ani

Deținutul care a primit cea mai mare pedeapsă juvenilă din SUA. Ce i s-a întâmplat după ce a fost eliberat din închisoare după 68 de ani

Alexandru Cazacu / 19.02.2021, 11:56
Deținutul care a primit cea mai mare pedeapsă juvenilă din SUA. Ce i s-a întâmplat după ce a fost eliberat din închisoare după 68 de ani

Un bărbat din Statele Unite ale Americi a fost eliberat din închisoare după 68 de ani. Surprinzător este faptul că, acesta a fost închis în spatele gratiilor la vârsta de doar 15 ani. Ce s-a întâmplat cu bărbatul după ce a ieșit din închisoare.

Deținutul care a primit cea mai mare pedeapsă juvenilă din SUA

Mai exact, este vorba de Joe Ligon, un bărbat în vârstă de 83 de ani din Statele unite. Când a a primit condamnarea pe viață în spatele gratiilor, el avea doar 15 ani. Acum, după 68 de ani petrecuți în închisoare, Joe a fost eliberat condiționat. Acesta a avut un șoc să când a văzut cât de mult s-a schimbat lumea în aproape șapte decenii.

După ce a fost eliberat din închisoarea din Pennsylvania, Joe Ligon a spus că îi este foarte greu să se adapteze la schimbările de acum, deoarece nimic nu mai este la fel ca acum 68 de ani când a fost închis. Ba chiar mai mult de atât, bărbatul a refuzat în urmă cu patru ani să fie eliberat.

Joe Ligon, deținutul care a ispășit cea mai mare pedeapsă juvenilă

În 1953, Joe Ligon a fost condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, după o serie de jafuri și atacuri, în urmă cărora două persoane au murit și alte șase au fost rănite. Bărbatul a recunoscut că a fost părtaș la aceste evenimente, împreună cu alți patru adolescenți, însă nu a recunoscut niciodată că a omorât pe cineva, potrivit CNN.

Acum după aproape șapte decenii, în vârstă de 83 de ani, Joseph Ligon a ieșit din închisoare și a dat peste o lume complet schimbată. Mulți dintre cei pe care îi cunoștea nu mai trăiesc, iar bărbatul este surprins de cât de mult s-a schimbat Philadelphia față de acum 68 de ani.

”Mă uit la toate clădirile înalte. Acest lucru este nou pentru mine. Acest lucru pare că nu a existat niciodată”, spune Joe Ligon.

Deținutul cu cea mai mare pedeapsă juvenilă din SUA a fost eliberat
Deținutul cu cea mai mare pedeapsă juvenilă din SUA a fost eliberat

Joe Ligon a refuzat să fie eliberat

În 2017, o hotărâre a Curții Supreme din Statele Unite l-a făcut eligibil pentru eliberare. Cu toate acestea, el a respins a respins oferta magistraților. Cu un an înainte, în 2016, instanța a decis ca pedepsele pe viață obligatorii pentru minori, fără perspectiva condiționării, să fie considerate ilegale, să fie aplicate retroactiv. Practic, această decizie l-a recondamnat pe Ligon la 35 de ani de închisoare și  l-a făcut eligibil pentru eliberare condiționată, deoarece se afla în închisoare de peste 60 de ani.

Acum, deținutul care a primit cea mai mare pedeapsă juvenilă a ieșit din închisoare și începe să se reintegreze în societate. John Pace, fost deținut și actual coordonator de reintegrare pentru Proiectul de Condamnare și Reintegrare a Tinerilor din Philadelphia, a declarat că a lucrat cu Ligon pentru a-l ajuta să se acomodeze. De asemenea, Pace avea doar 17 ani când el însuși a fost încarcerat pentru că a atacat și agresat un bărbat. Astfel, el a petrecut următorii 31 de ani în spatele gratiilor. După ce a fost eliberat, Pace a spus că a simțit un fel de boală după ce a fost expus brusc la noua sa realitate, scrie CNN.