Home » Life & Style » Unde poți să îți lași pisica sau câinele, atunci când pleci în vacanță. Cel puțin 8 soluții

Unde poți să îți lași pisica sau câinele, atunci când pleci în vacanță. Cel puțin 8 soluții

Ileana Mladinoiu / 24.06.2022, 09:16
Unde poți să îți lași pisica sau câinele, atunci când pleci în vacanță. Cel puțin 8 soluții

A sosit timpul să pleci în vacanță și, din anumite motive, prietenul tău patruped, cu toate că ai vrea să fie alături de tine, nu te poate însoți. Din acest moment îți pui întrebarea unde ar trebui să-l lași. Se știe deja că unele animale de companie necesită mai multă îngrijire decât altele. De exemplu, un câine trebuie să iasă afară de mai multe ori pe zi, o pisică are nevoie de multă atenție etc.

Unde poți să îți lași pisica sau câinele, când pleci în vacanță

În orice caz, niciunul dintre ei nu poate fi lăsat singur acasă pentru o perioadă lungă de timp, așa că vă prezentăm opțiuni/soluții pentru ca animalul vostru de companie să fie bine îngrijit și să nu-i lipsească nimic.

Dacă nu poți sau nu vrei să-l iei cu tine în vacanță, poți opta pentru următoarele soluții:

1. Lasă-l acasă și împrumută cheile unui prieten sau unei rude de încredere

Poate fi o opțiune potrivită dacă ai de gând să pleci câteva zile în vacanță. Așadar, lasă cheile de la casa ta unui prieten sau unei rude cu care ai o relație apropiată.

2. Du-l acasă la prietenii tăi sau rude

Dacă animalului tău de companie nu îi place să fie singur acasă sau dacă părinții tăi sunt încântați să-l aibă la ei câteva zile, aceasta ar putea fi o idee bună. Poți duce câinele/pisica la cei dragi cu toate echipamentele sale (pungi cu mâncare, jucării etc.).

Soluția aceasta este de preferat dacă animalul cunoaște oamenii din casă, pentru că se va simți mult mai confortabil. De asemenea, e recomandată atunci când câinii sunt foarte sensibili sau speriați și mai ales când suferă de schimbările de mediu. Este important să alegi pe cineva în care ai încredere, eventual și un vecin.

3. Găsește o unitate de cazare care acceptă animale de companie

În funcție de destinația aleasă, caută o unitate de cazare care acceptă animale de companie pentru a putea călători împreună.

Unde poți să îți lași pisica atunci când pleci în vacanță
Unde poți să îți lași pisica atunci când pleci în vacanță

4. Du-l la o pensiune

Există pensiuni speciale pentru pisicile/câinii ai căror stăpâni vor pleca de acasă cu scopul de a se relaxa sau din motive profesionale. Acolo vor fi foarte bine îngrijiți, unitățile de acest gen dispunând de paznici, companioni, mâncare, apă, o cameră de joacă, personal care să-i plimbe.

Este indicat să-ți aduci animăluțul cu câteva zile înainte de plecare pentru ca acesta să se familiarizeze cu locul și oamenii de la pensiune. Totodată, îți vei forma o imagine mai clară legată de tratamentul față de animale, încât să poți decide dacă este potrivit pentru tine.

5. Alege o locuință pentru animale de companie

Seamănă cu opțiunea precedentă, dar este vorba despre asociații sau grupuri de îngrijitori care își pun casele la dispoziția proprietarilor de animale, oferindu-le și ajutor. Animalul tău va petrece câteva zile cu îngrijitorul pe care l-ai ales.

Fișa fiecărei persoane care poate avea grijă de animal este disponibilă pe site-ul asociației respective pentru ca tu să o cunoști mai bine, să verifici disponibilitatea, facilitățile și alte lucruri de interes. Prețurile variază în funcție de fiecare îngrijitor și de serviciile oferite. Îngrijitorii pot fi medici veterinari sau formatori.

6. Optează pentru un veterinar

Înainte de a te opri la această soluție este bine să verifici în ce condiții urmează să fie tratat animalul tău, deoarece un centru veterinar nu este conceput pentru a funcționa ca pensiune pentru câini. De multe ori animalele sunt adăpostite în cuști sau spatii foarte mici.

7. Angajează un babysitter

Dacă nu ai pe nimeni în apropiere care să aibă grijă de animalul tău, atunci ar trebui să angajezi un babysitter privat. Ar trebui să fie cineva pe care îl cunoști și în care ai suficientă încredere pentru a-i da cheile casei tale. Poți găzdui această persoană în casă la tine. Pe lângă faptul că va avea grijă de animalul tău de companie, vă va uda plantele sau întreține curățenia cât ești plecat.

8. Lasă-l la o creșă

Este alegerea ideală pentru câinii foarte activi (cățeluși) sau pentru cei care se comportă perfect cu alte animale. Hotelurile sau creșele pentru câini/pisici au toate echipamentele necesare. Unele au chiar și servicii suplimentare, cum ar fi înotul în piscină.

Însă, ia în calcul că nu sunt foarte economice din punct de vedere financiar. Discutați cu cei care vor avea în grijă animalul tău să vă trimită zilnic fotografii sau mesaje pentru a vă anunța starea lui. Îl poți duce cu o zi sau două înainte de a pleca în vacanță și poți vorbi despre comportamentul lui.

Până la urmă, cel mai bun loc pentru a-ți lăsa câinele sau pisica atunci când pleci în vacanță depinde de caracteristicile animalului. Practic, acestea sunt opțiunile care există atunci când trebuie să-ți părăsești animalul de companie pentru câteva zile. Fie că îl lași într-o pensiune sau îl iei cu tine, decizia îți aparține.

Sfaturi pentru a îmbunătăți vacanța animalului tău de companie, câine ori pisică

Alege cu înțelepciune stăpânul; lasă-i una dintre hainele tale sau ceva pe care îl folosești în mod regulat și care are mirosul tău, astfel încât să nu se simtă abandonat; adu-i lucrurile sale cu el (pătuțul, jucăriile, bolurile lui), tot ceea ce face parte din viața de zi cu zi a animalului. Astfel, el nu se va simți deprimat.

Ileana Mlădinoiu