Home » Life & Style » Vacanță în Zakynthos. 7 locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos

Vacanță în Zakynthos. 7 locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos

Voicu Costin / 25.05.2022, 15:10
Vacanță în Zakynthos. 7 locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos

Este o destinație foarte cunoscută și este vizitată de mii de turiști în fiecare an. Se regăsesc foarte multe activități, fiind un loc potrivit de vizitat de către familii cu mulți copii sau cupluri. Plajele sunt atracția principală, însă poți opta și pentru alte aventuri precum: scufundări, ski nautic, jet ski și excursii în capitala insulei. Ce putem vedea în Zakynthos?

7 locuri pe care trebuie neapărat să le vezi în Zakynthos

Epava Navagio – principala atracție din Zakynthos

Epava se află în golful Navagio și este principalul obiectiv turistic al insulei Zakynthos. Vasul se numea Panagiotis și a eșuat în timp ce încerca să treacă în timpul unei furtuni. Plaja Navagio este pe locul 10 în top 10 plaje din lume, fiind cea mai fotografiată și mediatizată plajă din Grecia.

Nisipul alb strălucitor și apa de un albastru deschis ireal vă vor rămâne mult timp întipărite pe retină. Accesul pe plajă se face cu barca sau se poate vedea de sus, de pe o platformă situată la 183m. Pentru cei mai experimentați, există varianta coborârii în rapel cu echipament adecvat de cățărare. Pentru a ajunge pe Navagio, trebuie să apelați la una din agențiile de turism care organizează diverse excursii.

Blue Caves

Grotele albastre este unul dintre principalele obiective turistice din Zakynthos. Pentru Blue Caves, există un port mai mic, Cape Skinari, foarte aproape de peșteri, avantajele fiind că petreci mai puțin timp pe mare. Găsești cu ușurință o barcă cu care să poți intra în Blue Caves, iar prețul este 7 EUR / Persoană. Apa chiar dacă are o adâncime de peste 5 m, are o culoare și o limpezime ireală. Cea mai mare este Grota Kianoun și se poate ajunge ușor chiar și cu o barcă ceva mai mare.

Zante Town

Capitala insulei Zakynthos este Zante Town, care este situată la poalele dealului Bohali, fiind cel mai mare oraș de pe insulă, dar neavând plajă, nu este atât de populară ca destinație de cazare.

Alte obiective turistice din Zante.

  • Muzeul de Artă Bizantină din Piață Solomos
  • Muzeul Solomos din Piață St Markos
  • Castelul Venețian (Kastro) – situat pe culmea dealului Bohali
  • Muzeul Naval – situat pe dealul Străni și recunoscut că fiind deținător al celei mai mari colecții de vase bizantine
  • Catedrala Sf. Dionisie – Piață Solomon

 Banana Beach

O altă lungă întindere de nisip auriu, la doar câteva sute de metri la sud de Porto Azurro, Plaja Banana are un bar cu prețuri accesibile, situat pe un deal cu vedere la golf. Plaja în sine ar putea să nu fie la fel de pitorească ca Porto Azurro, dar nisipul de aici este moale și există șezlonguri de închiriat.

Broaștele țestoase Caretta Caretta

Migrează în golful Laganas în lunile iunie, iulie și august pentru a depune ouăle, și sunt o adevărată atracție turistică a insulei Zakynthos. Acest golf este zonă protejată și este supravegheată de ecologiști pe toată perioada anului. Evident, sunt interzise orice sporturi acvatice în acest perimetru.Pentru acest safari, se poate lua Glass Bottom Boat de pe plaja Laganas. Tura durează aproximativ 2 ore din care o oră se stă la plajă pe insula Marathonissi și costă în jur de 14 EUR.

Laganas și Kalamaki

Laganas este un loc recomandat celor care vor să facă snorkeling. Din Laganas se ia vaporul pentru Caretta Caretta și pentru insula țestoaselor. Tot în Laganas există o insulă foarte mică care se numește Cameo la care se ajunge trecând un pod de lemn (intrarea este 4 EUR și aveți o băutură inclusă în preț)

Kalamaki nu este chiar un obiectiv turistic al insulei,  este o stațiune recomandată pentru cei care vin în vacanță cu copii, plaja este cu nisip și intrarea în apă este foarte lină. Pentru mâncare este de încercat taverna Georgia.

Porto Azzuro

Încă un golf uluitor, Porto Azzuro din Grecia, este un loc minunat pentru a te relaxa. Există un loc de snorkelling la capătul de sud al plajei. Apa are aici o nuanță verde-albastru.