Home » Life & Style » Virgil Abloh – viața și cariera. Directorul artistic de la Louis Vuitton s-a stins din viață la 41 de ani

Virgil Abloh – viața și cariera. Directorul artistic de la Louis Vuitton s-a stins din viață la 41 de ani

Cojocaru Cristian / 29.11.2021, 12:29
Virgil Abloh – viața și cariera. Directorul artistic de la Louis Vuitton s-a stins din viață la 41 de ani

Directorul artistic al casei Louis Vuitton, Virgil Abloh a decedat la doar 41 de ani. Află care a fost contribuția acestuia în modă, dar și ce i-a cauzat decesul.

Directorul artistic Louis Vuitton, Virgil Abloh a murit

Lumea modei deplânge pierderea lui Virgil Abloh la 41 de ani. Nativul din Illinois a fost directorul artistic al Louis Vuitton și creatorul brandului emblematic contemporan Off-White, care a lucrat îndeaproape cu o serie de celebrități de-a lungul anilor, inclusiv Kanye West și Hailey Baldwin. Vestea morții sale după o luptă privată de doi ani cu cancerul a fost anunțată prin intermediul paginii sale de Instagram.

”Suntem devastați să anunțăm dispariția iubitului nostru Virgil Abloh, un tată, soț, fiu, frate și prieten extrem de devotat. Acesta este deplâns de soția iubitoare Shannon Abloh, copiii săi Lowe Abloh și Gray Abloh, sora lui Edwina Abloh, părinții lui Nee și Eunice Abloh și numeroși prieteni și colegi dragi”, a început mesajul postat.

În mesajul postat au fost scrise informații despre starea de sănătate a acestuia din ultimii ani.

”Timp de peste doi ani, Virgil s-a luptat cu curaj cu o formă rară și agresivă de cancer, angiosarcomul cardiac. El a ales să-și îndure lupta în mod privat de la diagnosticul său în 2019, fiind supus la numeroase tratamente provocatoare, toate în timp ce conducea mai multe instituții importante care se întind în modă, artă și cultură.

Prin toate acestea, etica sa în muncă, curiozitatea infinită și optimismul nu au scăpat niciodată. Virgil a fost condus de dăruirea lui față de meșteșugul său și de misiunea sa de a deschide uși pentru alții și de a crea căi pentru o mai mare egalitate în artă și design. A spus adesea: „Tot ceea ce fac este pentru versiunea mea de 17 ani”, crezând profund în puterea artei de a inspira generațiile viitoare. Vă mulțumim tuturor pentru dragostea și sprijinul dumneavoastră și cerem intimitate în timp ce întristăm și sărbătorim viața lui Virgil”, se arată în comunicat.

virgil abloh
Virgil Abloh a fost si fondatorul celebrului brand Off White

Viața și cariera directorului artistic

Virgil s-a născut pe 30 septembrie 1980 în Rockford, Illinois, fiind fiul lui Nee și Eunice Abloh. După ce și-a terminat studiile în cadrul liceului Boylan Catholic High School, el a continuat să-și urmeze studiile postliceale la Universitatea din Wisconsin-Madison, unde a obținut o diplomă de licență în inginerie civilă în 2002. S-a îndrăgostit de modă în timp ce studia pentru un master în arhitectură la Institutul de Tehnologie din Illinois, unde a absolvit în 2006.

Virgil Abloh l-a întâlnit pentru prima dată pe rapperul Kanye West în 2007, în timp ce se afla pe treptele tipografiei Custom Kings din Chicago, după ce Don C l-a însărcinat pe tânărul designer să lucreze.

”Kanye nu avea de gând să-și pună forma de artă în mâinile departamentului de artă de la casa de discuri. Așa că a spus: „O să te angajez și hai să lucrăm literalmente la aceasta,  24/7, laptopul în mână, non-stop. Deci, mai mult decât orice titlu, am fost doar asistentul lui creativ. Am crezut că acesta va fi un alt capitol în hip-hop”, declara Virgil pentru GQ în 2019.

Aceștia au colaborat în ceea ce avea să fie primul parteneriat între Kanye și Louis Vuitton, în anul 2009.

”Când eu și Kanye mergeam pentru prima dată la prezentări de modă, nu era nimeni în afara prezentărilor. Îmbrăcămintea de stradă nu era pe radarul nimănui, dar discuțiile la cinele de după spectacole erau de genul „Moda are nevoie de ceva nou”. E stagnant. Care va fi noul lucru?’ Aceasta a fost cronologia pe care îmi construiam ideile”, a mai spus Virgil.

Cei doi au colaborat împreună și la Fendi. Mai târziu a lucrat ca director creativ la albumul și turneul Watch The Throne al lui Kanye și Jay-Z în 2011. Virgil a preluat domnia liniei de bărbați a lui Louis Vuitton ca director artistic în 2018, un rol deținut anterior de celebrul Marc Jacobs.

”Când eram la facultate, Marc Jacobs a fost designerul american care a mers în Europa și a injectat viață în Louis Vuitton, aducându-i pe Takashi Murakami sau Stephen Sprouse”, a spus Virgil la un an după numirea în funcție, care l-a transformat în prima persoană de culoare care conduce linia de bărbați a casei de lux franceze.

Virgil a mai spus: ”Când am intrat în acest rol, biroul meu este exact același birou [al lui Marc]. Vin la un moment dat pentru a reinterpreta sau a canaliza acest brand în epoca modernă. Și urmez foarte mult pașii cuiva pe care îl admir și în care cred foarte mult. Duceam o tradiție în care credeam”.

LVMH i-a adus acestuia un omagiu

LVMH, compania-mamă a Louis Vuitton, a emis și o declarație în care îi aduce un omagiu lui Virgil după moartea sa.

”LVMH, Louis Vuitton și Off White sunt devastați să anunțe moartea lui Virgil Abloh, duminică, 28 noiembrie, de cancer, cu care se lupta în privat de câțiva ani. Suntem cu toții șocați după această veste groaznică. Virgil nu a fost doar un geniu designer, un vizionar, a fost și un om cu un suflet frumos și o mare înțelepciune”, se arată într-un tweet al președintelui Bernard Arnault.

Off-White a devenit una dintre cele mai influente branduri de modă contemporană în ultimii ani, îmbinând moda înaltă și ținuta de stradă. Virgil, născut în America, a fondat labelul la Milano în 2012, care a devenit rapid preferatul celebrităților precum Rihanna, Kylie Jenner, Beyonce, Travis Scott și altele. El a proiectat, de asemenea, rochia de mireasă a lui Hailey Baldwin pentru nunta ei cu Justin Bieber în 2019.

”@virgilabloh îți mulțumesc pentru că mi-ai făcut viziunea să prindă viață și mi-ai creat rochia de vis. Tu și echipa ta @off____white sunteți incredibili și sunt pentru totdeauna recunoscătoare că am putut să port creația ta frumoasă”, a scris ea pe o postare pe Instagram după nuntă.