Home » Life & Style » Vladimir Putin – 12 lucruri neștiute despre cel mai puternic om din Rusia. De ce nu consumă alcool

Vladimir Putin – 12 lucruri neștiute despre cel mai puternic om din Rusia. De ce nu consumă alcool

Manolică Anca / 05.04.2021, 15:09
Vladimir Putin – 12 lucruri neștiute despre cel mai puternic om din Rusia. De ce nu consumă alcool

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, este un nume foarte sonor, cunoscut în toată lumea. Însă oricât de celebru ar fi, există multe lucruri pe care nu le știm despre el, fiindcă a lăsat să se afle doar ce a vrut el. Business Insider a realizat o listă cu 12 lucruri incredibile despre cel mai puternic om din Rusia.

Vladimir Putin – 12 lucruri incredibile despre liderul de la Kremlin

Vladimir Putin este unul dintre cei mai puternici oameni ai lumii, iar acest lucru creează frică printre adversarii săi. Însă nu a avut o așa viață dintotdeaua. Înainte de a intra în serviciile secrete, el a dus o viață normală. Iată 12 lucruri interesante despre viața lui Vladimir Putin, pe care multă lume nu le cunoaște.

  1. Vladimir Putin a fost botezat în secret, într-o biserică creştin-ortodoxă. În acea perioadă, religia era total interzisă pe teritoriul Uniunii Sovietice.
  2. A crescut într-un apartament la comun, care era împărțit de trei familii, în Sankt Petersburg, numit pe atunci Leningrad. Își aminteşte că pe vremea aceea vâna şobolani pe casa scării.
  3. A lucrat la postul de radio al liceului în cadrul căruia a studiat şi obişnuia să pună melodiile trupei britanice The Beatles.
  4. În tinereţe, Vladimir Putin iubea romanele şi filmele cu spioni. Preferatul său este „17 clipe ale unei primăveri”, un serial despre viaţa unui dublu agent secret sovietic.
  5. Conducătorul Rusiei are centura neagră în Judo. În 1974, acesta a ieșit campionul universităţii la care a studiat. Practică și în prezent artele marțiale, pe care le descrie drept o filozofie de viaţă.
  6. În 1985, a fost trimis sub acoperire în Germania de Est de către KGB, sub numele de „Domnul Adamov”.
  7. Vladimir Putin se culcă destul de târziu şi ia prima masă a zilei la orele după-amiezii.
  8. Urăşte internetul! Îl consideră derutant şi total nesigur.
  9. Preşedintele Rusiei adoră să înoate. Își programează câte o sesiune de înot după fiecare mic dejun, susţinând că această practică îl ajută să gândească.
  10. Putin nu locuieşte în Moscova. El spune că oraşul este prea aglomerat şi agitat, astfel că preferă să lucreze de la palatul său din exteriorul capitalei Rusiei.
  11. Deşi înainte era numit „şeful”, în prezent, cei din interiorul cercului său de apropiaţi i se adresează cu apelativul „ţar”.
  12. Ține o dietă foate strictă, nu fumează, iar alcool consumă foarte rar.
Vladimir Putin practică și în prezent arte marțiale
Vladimir Putin practică și în prezent arte marțiale

Liderul de la Kremlin are o dietă extrem de strictă

Putin preferă să consume la prima la prima masă a zilei o omletă mare și un castron de terci de ovăz, la care mai adaugă și câteva ouă fierte de prepeliță. Președintele Rusiei are, în ciuda regimului strict, și un preparat preferat, cu care se răsfață din când în când: înghețata de fistic. Cafea nu consumă decât după micul dejun și după ce își termină exercițiile fizice. Programul de sport al acestua presupune două ore de înot și ridicare de greutăți la sala de forță.

De asemenea, tocmai pentru că alcoolismul este o problemă foarte mare în țara sa, președintele promovează un stil de viață fără alcool, gustând din aceste băuturi doar în timpul recepțiilor oficiale.