Home » Politică » Alegeri parlamentare: Câte mandate cu peste 50% are PSD în Parlament

Alegeri parlamentare: Câte mandate cu peste 50% are PSD în Parlament

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 13:34
Alegeri parlamentare: Câte mandate cu peste 50% are PSD în Parlament

După redistribuirea de la aceste alegeri parlamentare, PSD va obține, potrivit propriilor calcule, un număr suficient de mandate pentru a forma o majoritate.

Potrivit unor calcule făcute de PSD, aceste alegeri parlamentare le-au adus social-democraților patru mandate cu peste 50% în Parlament, iar la șefia Senatului, Călin Popescu- Tăriceanu este susținut în continuare de PSD, potrivit unor surse din partid, citate de news.ro.

În cursul zilei de luni, liderii PSD vor avea o întâlnire cu șeful ALDE, Călin Popescu- Tăriceanu.

Tot surse din partid au anunțat că, o posibilă colaborare cu UDMR rămâne valabilă, chiar dacă PSD are deja majoritate.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni dimineață, după centralizare a 68,77% dintre procesele verbale, că în urma acestor alegeri parlamentare, PSD a obținut 45,25% dintre voturi, PNL – 20,32%, USR – 9,32%, UDMR – 6,22% din voturi, ALDE – 6,05%, iar PMP – 5,51%, la Senat.

La Camera Deputaţilor, scorurile sunt: PSD – 45,09%, PNL – 19,96%, USR – 9,26%, UDMR – 6,15%, ALDE – 5,62% şi PMP – 5,22%.

Incertitudinea din partidul învingător este încă foarte mare, deoarece aceștia nu au anunțat, încă, numele viitorului prim-ministru.

PNL este marele pierzător al acestor alegeri parlamentare. Bâlbâiala candidaților de la alegerile locale, din luna iunie, cu siguranță și-a spus cuvântul. De asemenea, condițiile penale în care Vasile Blaga a părăsit șefia partidului. Asocierea cu năbădăi cu Dacian Cioloș a avut și ea, cu siguranță, o piatră așezată în mod nefavorabil, care a influențat rezultatele alegerilor parlamentare.

USR este surpriza acestor alegeri parlamentare. Peste 8% se pare că obține partidul lui Nicușor Dan, ceea ce nu este deloc rău. USR intră, astfel, în Parlament, ceea ce înseamnă o nouă etapă pentru non-conformiștii care au așteptat rezultatele exit-poll-urilor la Tech Hub