Home » Politică » Alegeri parlamentare 2016: Nereguli în secțiile de votare din Galați

Alegeri parlamentare 2016: Nereguli în secțiile de votare din Galați

George Stanciu / 09.12.2016, 15:12
Alegeri parlamentare 2016: Nereguli în secțiile de votare din Galați

Cu ocazia viitoarelor alegeri parlamentare, pompierii au descoperit, în urma controalelor la secțiile de votare din judeţul Galaţi, mai multe nereguli cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor, cum ar fi prezența pe holuri a unor piese de mobilier care împiedicau evacuarea în caz de urgenţă sau amplasarea impropriea extinctoarelor. Toate deficiențele au fost efectuate pe timpul verificărilor care însă vor continua şi în ziua alegerilor.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a transmis, vineri, că în anumite secţii de votare din judeţ pompierii au descoperit, în urma controalelor efectuate, anumite nereguli cu privire măsurile de prevenire a incendiilor.

Astfel, potrivit lui Chiriţă, au fost descoperite mai multe corpuri de mobilier depozitate pe holuri, acestea blocând o parte din spațiul necesar pentru evacuare, stingătoare care nu erau amplasate corespunzător, unele fiind situate în spatele unor uşi, marcaje necorespunzătoare a căilor de acces pentru evacuare, dar și lipsa iluminatului de urgenţă, existând semne cu marcajul ”ieșire” dar fără ca acestea să fie iluminate.

Reprezentantul ISU Galaţi a mai adăugat că, pe timpul controalelor efectuate înainte de aceste alegeri parlamentare s-a acordat asistență tehnică specializată, iar neregulile constatate au fost remediate pe timpul verificărilor, fără să fie aplicate sancțiuni.

De asemenea, inspectorii ISU Galaţi au atras atenţia preşedinţilor de la secțiile de votare că sunt responsabili să instruiască tot personalul ce se asigură de desfăşurarea procesului electoral, pe bază de semnătură, cu privire la prevenirea situaţiilor de urgenţă, prezentând şi măsurile ce trebuie întreprinse în astfel de cazuri, conform news.ro.

Eugen Chiriţă a precizat că efectivele ISU vor continua să desfășoare activități de instruire, îndrumare şi control pe linia prevenirii și apărării împotriva incendiilor, astfel încât exercitarea dreptului la vot a cetățenilor să se desfășoare în condiții optime de siguranță.  Astfel, pompierii vor efectua controale la secţiile de votare chiar și în ziua alegerilor, iar dacă vor constata nereguli, vor aplica sancțiuni.