Home » Politică » Alegeri parlamentare: liderii PNL cu rezultate slabe rămân în funcție

Alegeri parlamentare: liderii PNL cu rezultate slabe rămân în funcție

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 17:05
Alegeri parlamentare: liderii PNL cu rezultate slabe rămân în funcție

După rezultatele slabe ale PNL din aceste alegeri parlamentare, liderii care au obținut rezultate proaste vor rămâne în funcții.

Liderii filialelor PNL din țară care au obținut rezultate dezastruoase în aceste alegeri parlamentare pot rămâne în funcții, după ce, la o zi de la afișarea rezultatelor, li s-a cerut să demisioneze. Biroul Politic Național (BPN) a respins, deocamdată, ideea ca aceștia să nu mai poată candida la întrunirea congresului de anul viitor, informează news.ro.

Cei 19 preşedinţi de organizaţii judeţene a PNL care au avut sub media partidului la alegerile generale, nu mai trebuie să-şi dea demisiile din funcţii, aşa cum afirmau surse din partid la o zi după publicarea rezultatelor scrutinului de duminică.

De asemenea, BPN a respins, marţi, şi ideea ca liderii cu rezultate slabe să nu mai aibă dreptul să candideze la alegerile generale din partid, care vor avea loc anul viitor.

”Lucrurile s-au mai liniştit astăzi (n.r. – marţi) în BPN, faţă de ceea ce se spunea cu o zi în urmă. Era vorba ca preşedinţii din ultimele zece judeţe ca rezultate la alegeri să-şi dea demisia. Însă, s-a decis să se facă o analiză ”la rece” pentru că acum sunt prea încinse spiritele. Or să se ia nişte decizii poate mai târziu, la fel ca şi în privinţa candidaturii celor cu rezultate slabe la alegerile din cadrul Congresului de anul viitor”, a declarat, marţi, pentru News.ro preşedintele Organizaţiei Judeţene Vaslui a PNL, Nelu Tătaru.

Urmare a rezultatului slab la alegerile parlamentare, Alina Gorghiu şi-a anunţat, luni, demisia din funcţia de preşedinte al PNL, ea susţinând organizarea rapidă, în maximum două luni, a Convenţiei Naţionale, care să aleagă o nouă conducere.

Marţi, membrii Biroului Politic Naţional al PNL au votat în unanimitate ca Raluca Turcan, liderul filialei Sibiu, care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, să fie preşedinte interimar al partidului până la Convenţia Naţională. Odată cu votarea Ralucăi Turcan drept preşedinte interimar, liberalii au impus şi condiţia ca aceasta să nu candideze la congresul de anul viitor.

De asemenea, în cadrul şedinţei, Cătălin Predoiu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia partidului la congresul de anul viitor.

În decursul zilei de luni, șefa PNL Alina Gorghiu, liderul PNL București Cristin Bușoi, prim-vicepreședintele Adriana Săftoiu și  secretarul general, Ilie Bolojanau, au demisionat.