Home » Politică » Alegeri parlamentare: câte ministere oferă PSD aliaților din ALDE

Alegeri parlamentare: câte ministere oferă PSD aliaților din ALDE

Sebastian Rotaru / 19.12.2016, 16:03
Alegeri parlamentare: câte ministere oferă PSD aliaților din ALDE

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va oferi, după aceste alegeri parlamentare, câteva ministere aliaților săi din ALDE.

ALDE va avea, în ruma acestor alegeri parlamentare, trei sau patru portofolii în noul Guverm, potrivit lui Liviu Dragnea, informează Digi24.

Întrebat dacă formațiunea cu care se aliază PSD va avea trei sau patru ministere, Liviu Dragnea a răspuns: „cam așa”.

Președintele PSD a precizat că știe ce propunere pentru funcția de premier îi va face președintelui Klaus Iohannis, la consultările de miercuri, dar nu a vrut să spune despre cine este vorba.

Liviu Dragnea a mai spus că „nu e sigur” că în viitorul cabinet se vor afla și miniștri din guvernul Ponta.

Reamintim că, luni, 19 decembrie, este ultima zi a mandatelor parlamentarilor aleși în 2012. Săptămâna asta vom afla și numele viitorului premier, după ce, miercuri și joi, partidele care au obținut procentajele necesare pentru a intra în Parlament sunt chemate la consultările de la Palatul Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis.

Din cauza condamnării cu suspendare pe care o are liderul PSD, Liviu Dragnea, numirea sa ca prim-ministru stă sub semnul întrebării, deoarece Constituția îi interzice să ocupe această funcție.

Săptămâna trecuta, dupa aceste alegei parlamentare, Liviu Dragnea a declarat, într-o conferinșă de presă, că: ”funcţia de preşedinte de partid şi funcţia de prim-ministru deţinută de un singur om reprezintă o încărcătură foarte mare. Din acest motiv, dacă vreodată se va mai ajunge la această situaţie, partidul şi cel care este în funcţia de preşedinte trebuie să cumpănească foarte bine dacă e corect sau nu, dacă este eficient sau nu, dacă este periculos sau nu. Lucru care se va şi întâmpla în perioada următoare”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.