Home » Politică » Alegeri parlamentare: USR vrea 43 de mandate de parlamentari

Alegeri parlamentare: USR vrea 43 de mandate de parlamentari

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 15:17
Alegeri parlamentare: USR vrea 43 de mandate de parlamentari

Dupa ce USR a obținut în aceste alegeri parlamentare un număr substanțial de voturi, formațiunea și-a anunțat planurile în ceea ce privește reprezentanții din cele două camere.

Candidatul USR, Cristian Ghinea, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că în urma rezultatelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC), Uniunea Salvați România (USR) va avea 43 de mandate de parlamentari, dintre care 30 la Camera Deputaților și 13 la Senat. Acesta  a mai spus că formațiunea va avea sigur lideri la Timiş, Braşov, Cluj, Sibiu şi Bucureşti, potrivit news.ro.

”Cred că acest grup de 43 de parlamentari, cel mai probabil pe cifrele de acum, va fi cel mai activ grup din Parlamentul României. Orice s-ar întâmpla, oricine va face Guvernul, vom demonstra celor care ne-au votat că a meritat să aibă încredere în noi”, a afirmat Cristian Ghinea, candidat pe a doua poziţie pe lista USR la Camera Deputaţilor în Bucureşti.

Ghinea a mai spus ca, odată cu aceste alegeri parlamentare, în București s-au ales cu opt mandate de deputat și trei sau patru de senator.

Liderul formațiunii, Nicușor Dan, a anunțat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că după ce BEC va centraliza toate rezultatele de la alegerile parlamentare, viitori parlamentari vor avea o întâlnire. Nicușor Dan a mai spus că nici Klaus Iohanni, nici Dacian Cioloș nu l-au contactat până acum.

”O să aşteptăm softul de la BEC. E un soft foarte complicat, dacă nu ai datele finale. Deci, e o atribuire pe care o facem în soft în urma resturilor de voturi care rămân la toate judeţele, la toate partidele”, a arătat Nicuşor Dan.

Aceste alegeri parlamentare au făcut ca, USR, partidul cel mai tânăr din România, să iasă pe locul trei la numărul de voturi.

Liderul formațiunii a mai spus ca USR va face presiuni mari asupra celorlalte partide.

”Pe chestiuni pozitive care să îmbunătăţească viaţa românilor vom colabora în mod pozitiv cu viitoarea majoritate. Dacă însă, cum din păcate se întâmplă la Bucureşti deja, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac pentru abuzuri ale autorităţilor publice, pentru un atac asupra statului de drept, aşa cum de exemplu legea amnistiei penale şi fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are”, a punctat liderul USR.