Home » Politică » Alina Gorghiu comentează lipsa demisiei lui Oprea din Senat

Alina Gorghiu comentează lipsa demisiei lui Oprea din Senat

George Stanciu / 26.09.2016, 16:10
Alina Gorghiu comentează lipsa demisiei lui Oprea din Senat

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL  a susținut, luni, la finalul ședinței Biroului Politic Naţional, că este ”de râs şi de plâns” situația actuală, în care Gabriel Oprea nu şi-a depus demisia din funcţia de seneator, aşa cum acesta promisese pe Facebook, şi a adăugat că PNL ia în calcul ambele variante, prin depunerea cererii de reluare a votului, astfel că momentan așteptă o soluție la această cerere.

”E de râs, e de plâns, nici nu mai ştiu ce să zic, pentru că noi am discutat pe ambele scenarii. (…) Eu vă spuneam că aştept materializarea demisiei, pentru că am mai văzut piruete electorale făcute şi de PSD, şi de Oprea, şi de domnul Dragnea. Astăzi, ne arătau colegii noştri din Senat exact acest lucru, şi anume că pe ordinea de zi a plenului Senatului este solicitarea domnului Oprea de reluare a votului. Deci nici pomeneală de demisie”, a declarat Alina Gorghiu.

Copreşedintele PNL a mai indicat că nu are relevanță dacă Senatul dezbate cererea PNL cu privire la reluarea votului sau pe cea făcută de Gabriel Oprea, conform news.ro.

”Important, pentru noi, este să înţeleagă majoritatea, acel cartel politic Tăriceanu-Oprea-Dragnea, că justiţia se face în faţa instanţei, şi nu în Senat”, a menționat Gorghiu.

Gabriel Oprea, fost vicepremier, nu şi-a depus, până la ora scrierii acestui articol, demisia din Senat.  Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele forului legislativ senatorial, a precizat că dacă demisia nu este primită până la ora 18.00, marţi dimineaţă se va dezbate în Comisia juridică solicitarea pe care Oprea a făcut-o, cu privire la reluarea votului.

„Nu mă ascund în spatele niciunei imunități și, la fel ca familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înțeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunț că demisionez din Senatul României”, este fragmentul din postarea de pe Facebook prin care Oprea își anunța demisia.

Sursă imagine: www.jurnalistii.ro