Home » Politică » Brașov: un preot, consilier PSD, a rămas fără sprijin politic

Brașov: un preot, consilier PSD, a rămas fără sprijin politic

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 15:40
Brașov: un preot, consilier PSD, a rămas fără sprijin politic

Un preot, consilier local PSD Brașov, a rămas fără sprijin politic, după ce a îndrumat enoriașii să voteze alt candidat decât cel propus.

Preotul și consilierul local din Brașov a rămas fără sprijin politic, după ce, în campania electorală, i-ar fi îndemnat pe enoriaşi să voteze cu Remus Borza, în timp ce liderul acestei organizaţii, Liviu Lupu, a fost propus pentru excludere pentru că ar fi apărut alături de un candidat de la alt partid, scrie news.ro.

Liderul PSD Braşov, Marius Dunca, a declarat că sancţiunile vin după ce unii membri ai partidului nu s-au implicat în campania electorală şi chiar au susţinut candidatul unui alt partid.

După toate acestea, PSD i-a retras sprijinul politic preotului Eugen Comşulea, care îşi pierde astfel și mandatul de consilier local. Potrivit unor surse din PSD, preotul şi-ar fi îndemnat enoriaşii să voteze pentru Remus Borza – candidatul ALDE -, care a şi obţinut un mandat.

Preşedintele filialei judeţene a PSD Braşov a anunţat că s-a propus şi excluderea din partid a lui Liviu Lupu, preşedintele organizaţiei municipale, care ar fi apărut alături de candidatul altui partid în perioada campaniei electorale

Demisiile din Consiliul Local Brașov nu se încheie aici. Profesorul Ioan Stroie şi-a dat demisia din Consiliul Local, tot după ce conducerea partidului l-a acuzat că nu s-a implicat în campanie.

La postul de consilier local a renunţat şi Tudor Duţu, care are o slujbă care nu îi mai permite să se ocupe de atribuţiile de consilier local.

Totodată, Răzvan Popa – candidatul PSD la Primăria Braşov în 2016 –  şi-a dat demisia din funcţia de lider de grup, noul lider al grupului PSD din Consiliul Local fiind Lucian Pătraşcu.

PSD va ave la Brașov patru deputați și doi senatori, în urma alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie.