Home » Politică » Candidatură surpriză pentru viitoarea șefie a PNL

Candidatură surpriză pentru viitoarea șefie a PNL

Sebastian Rotaru / 13.12.2016, 17:24
Candidatură surpriză pentru viitoarea șefie a PNL

O candidatură surpriză pentru viitoarea șefie a PNL a fost făcută marți, dar ea este încă pusă sub semnul întrebării.

Fostul prim-vicepreședinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat că ar vrea să candideze la șefia PNL, dacă va fi achitat în dosarul în care este acuzat pentru fapte de corupție. Acesta a precizat că partidul are nevoie de ”revenirea la democraţie” şi să nu mai fie ”tot felul de oameni care vin şi aduc lumina dintr-o parte sau din cealaltă”, potrivit news.ro.

Orban a fost întrebat dacă va candida pentru cârma partidului la Convenția Națională, el a precizat că această decizie nu ține doar de el.

”Este o decizie pe care o voi anunţa la timpul potrivit în funcţie de anumite elemente care nu sunt în momentul de faţă în puterea mea”, a spus Orban, referindu-se la procesul în care este judecat pentru acuzaţii de corupţie.

Fostul prim-vicepreşedinte liberal a explicat care sunt, în opinia sa, motivele pentru care PNL a obţinut rezultate atât de slabe la alegerile parlamentare, ”cauzele profunde care au stat la baza acestui eşec al PNL”.

”PNL are nevoie de revenirea la democraţie, PNL nu înseamnă un grup de oameni aflat vremelnic la conducerea partidului. Înseamnă fiecare membru al PNL care şi-a dat sufletul pentru a scoate un rezultat cât mai bun în această campanie şi care, din cauza lipsei de strategie, a lipsei de mesaj şi a lipsei de lider nu au reuşit să obţină scorul pe care-l meritau după munca şi după efortul pe care l-au depus în campanie. Dacă cineva îşi imaginează că va mai merge cu cârdăşii, cooperative, cu mistificări de baze de date şi cu alte şmecherii prin care să încerce să impună o voinţă care este contrară voinţei bazei PNL, după părerea mea se înşală”, a declarat Ludovic Orban.

Această candidatură suprpriză pentru viitoarea șefie a PNL a fost ocazie prin care Orban a spus că vrea ”regăsirea identităţii PNL”.

”PNL va fi PNL sau nu va mai fi. PNL are nevoie cu adevărat de regăsirea identităţii, PNL are nevoie ca decizia să se întoarcă în PNL şi să fie luată cu participarea bazei PNL. Să nu mai fie tot felul de oameni care vin şi aduc lumina dintr-o parte sau din cealaltă. Decizia trebuie luată de membrii PNL, de organismele statutar constituite în urma alegerilor, care sunt învestite cu legitimitate prin votul membrilor PNL”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban a pus că Alina Gorghiu nu este singura vinovată pentru eșecul PNL și a criticat numirea Ralucăi Turcan ca președinte interimar al partidului.

”Nu sunt de acord să fie considerată responsabilă numai Alina Gorghiu, deciziile nu le-a luat numai Alina Gorghiu, ci le-au luat toţi aceia care au fost implicaţi în procesul decizional. Cred că astăzi în PNL nu este nevoie să cârpim nişte decizii luate în acelaşi Birou Politic care a luat decizii şi până astăzi, să numim pe unii interimari despre care nu ştim dacă vor candida sau nu vor candida, care nu ştim dacă vor folosi sau nu poziţia pe care o dobândesc interimară pentru a-şi fructifica ca un avantaj într-o eventuală competiţie în PNL”, a mai spus Ludovic Orban.