Home » Politică » Cererea DNA pentru reținerea lui Adrian Gurzău nu a trecut în Camera Deputaților

Cererea DNA pentru reținerea lui Adrian Gurzău nu a trecut în Camera Deputaților

George Stanciu / 04.10.2016, 15:12
Cererea DNA pentru reținerea lui Adrian Gurzău nu a trecut în Camera Deputaților

Cererea DNA cu privire la deputatul Adrian Gurzău nu a întrunit votul din Camera Deputaților; 136 de voturi au fost pentru încuviințare, iar 130 împotrivă. Pentru ca hotărârea să fie adoptată mai era nevoie de trei voturi.

UPDATE 15:45 – Camera Deputaţilor a dat aviz favorabil cererii DNA de arestare preventivă a lui Adrian Gurzău, 124 de voturi fiind pentru aprobarea cererii şi 114 împotrivă, în sală fiind prezenți 238 de deputați.

Doar 278 de deputați au fost prezenți din totalul de 355. Dintre cei prezenți au votat 267 de deputați: 136 au votat favorabil la cererea de reținere a lui Gurzău, 130 au votat împotriva cererii DNA, iar un vot a fost anulat.

”Cu ruşine trebuie să anunţ că se constată că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea acestei hotărâri”, a transmis, deputatul PNL Mircea Dolha, membru al comisiei de numărare a voturilor.

Urmează să fie supusă la vot și cererea de arestare preventivă emisă pentru Adrian Gurzău.

Adrian Gurzău, deputat PMP, a cerut ca votul colegilor săi să nu dea curs cererii DNA de reținere şi arestare, precizând că doar fiind în libertate și-ar putea pregăti apărarea, dar afirmând şi că niciodată ”nu am votat pentru cererile de reţinere şi arestare”.

”Am trei copii minori, cel mic are un an şi jumătate, doi părinţi pensionari şi vă cer un vot de respingere a cererii de reţinere şi arestare pentru că nu reprezint un pericol public. Doresc înfăptuirea justiţiei, vă solicit acest vot pentru că dosarul meu în momentul de faţă e în faza în care s-au audiat  martorii. Practic printr-un vot pentru reţinere şi arestare nu aş putea să mă apăr şi să administrez probe în favoarea mea”, a susținut Gurzău, în plen, conform news.ro.

El a mai afirmat că ceilalți inculpați din același dosar au fost eliberați ca urmare a deciziei Curții Supreme. ”În momentul de faţă nu văd că un vot pentru arestarea mea să poată să înfăptuiască apărarea de care am nevoie ca orice alt om. Întodeauna în calitatea mea de parlamentar am fost pentru susţinerea justiţiei (…) Am votat întodeauna pentru ceea ce înseamnă urmărire penală, dar  niciodată n-am votat pentru reţinere şi arestare”, spune Gurzău.

Deputatul Adrian Gurzău este acuzat de trafic de influenţă în dosarul care vizează favorizarea societății Carpatica Asig. În același dosar au fost reţinuţi Dan Hosu Angela Toncescu.

Sursă imagine: www.stirimondene.eu