Home » Politică » Cioloș, despre participarea la Antena 3: ”uneori trebuie să cobori în mocirlă, îți iei cizme de cauciuc, faci un duș după”

Cioloș, despre participarea la Antena 3: ”uneori trebuie să cobori în mocirlă, îți iei cizme de cauciuc, faci un duș după”

George Stanciu / 06.12.2016, 15:18
Cioloș, despre participarea la Antena 3: ”uneori trebuie să cobori în mocirlă, îți iei cizme de cauciuc, faci un duș după”

Premierul Dacian Cioloș a declarat că a acceptat să participe la o emisiune la postul de televiziune Antena 3, pentru a-i informa şi pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere. Acesta a făcut o paralelă cu meseria sa de bază, cea de agronom, unde uneori trebuie să „cobori în mocirlă” pentru a-ţi face treaba corect.

Afirmaţiile au fost făcute de prim-ministru în timpul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social. Moderatorul, scriitorul Gabriel Liiceanu, l-a întrebat pe Cioloș cum de s-a hotărât să meargă la Antena 3, având în vedere cum i-a tratat postul de televiziune pe anumiți miniștri tehnocrați, cum a fost cazul lui Vlad Voiculescu.

„L-am văzut alaltăieri pe domnul ministru al Sănătăţii batjocorit în ultimul hal, tăvălit prin noroi. (…) A fost ceva sinistru. Ăla e locul în care vă duceţi. Pentru Dumnezeu! Aveţi unul dintre miniştri care are ceva angelic în prezenţă şi care a acceptat să stea acolo şi să fie crucificat”, a transmis Gabriel Liiceanu.

Premierul a arătat că mai mulți miniștri din cabinetul său au participat la emisiuni pentru a putea „contracara minciuni”, iar acest lucru îl va face și el, din respect pentru telespectatori.

„Mă duc în primul rând din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, pe care nu vreau să îl comentez şi nici nu am toate elementele să judec, se uită la acel post şi se uită mai ales la acel post sau se uită aproape exclusiv la acest post şi care nu primesc alt gen de informaţie în ce-l priveşte pe domnul ministru sau pe celălalt ministru sau pe mine, decât informaţiile pe care le dau oamenii care se repetă la acest post”, a spus Cioloș.

Prim-ministrul este de părere că mulți dintre telespectatorii Antenei 3 nu cunosc și punctul său de vedere. „Cred că acei oameni au dreptul să audă şi punctul meu de vedere, chiar dacă e mai rar exprimat, punct de vedere pe care, dacă îl exprim pe alte canale, nu ajunge la ei sau ajunge foarte puţin”, a mai spus el.

Dacian Cioloș a făcut şi o paralelă între meseria sa de agronom și vizita la Antena 3, spunând că uneori trebuie să „cobori în mocirlă”, dar că trebuie să îți iei anumite măsuri de precauție.

„Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea”, a spus Cioloș, citat de news.ro.

Discuţia de la GDS a avut loc şi după ce reporterul Antenei 3 nu a primit acces la dezbatere, ONG-ul având politica de a nu permite accesul reprezentanţilor acestui post. O interdicţie identică a fost impusă şi la o dezbatere la care a participat preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Dacian Cioloș urmează să participe marţi seara la emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3.