Home » Politică » Cioloș: ”Eu nu-l cunosc pe domnul Soros, dar Ponta și miniștri din cabinetul său s-au întâlnit cu el”

Cioloș: ”Eu nu-l cunosc pe domnul Soros, dar Ponta și miniștri din cabinetul său s-au întâlnit cu el”

George Stanciu / 05.12.2016, 15:31
Cioloș: ”Eu nu-l cunosc pe domnul Soros, dar Ponta și miniștri din cabinetul său s-au întâlnit cu el”

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, luni, în cadrul unui interviu oferit la Adevărul Live, cu privire la acuzaţiile ce i se aduc de către adversarii politici că ar ”fi vândut Bruxelles-ului” şi că ar fi ”omul lui Soros”, că sunt doar încercări de a denigra imaginea asupra Guvernului condus de el.

Totodată, acesta a afirmat că nu-l cunoaște pe omul de afaceri George Soros, în comparație cu fostul premier Victor Ponta, care și-a făcut și o fotografie cu acesta. Cioloș mai susține că este mai ușor pentru anumiți politicieni să stea în ţară şi să ”se plângă că vin străinii să cumpere ţara”, în timp ce în anii trecuţi, foşti demnitari români veneau la Comisia Europeană ”ca nişte mieluşei şi când se întorceau acasă erau foc şi pară împotriva Bruxelles-ului”.

”Eu nu-l cunosc pe acest domn (George Soros – n.r.). Sigur, am auzit din presă de dânsul şi am citit despre dânsul. Nu am avut de-a face niciodată cu dânsul, în schimb am văzut că şi fostul premier Ponta şi alţi miniştri din Cabinetul Ponta s-au fotografiat cu domnul Soros, s-au întâlnit de mai multe ori. Nu ştiu ce au discutat cu dânsul atunci, dar tot ei sunt cei care vin acum şi încearcă să arunce această imagine negativă asupra acestui guvern”, susține Dacian Cioloș

Prim-ministrul a confirmat că există oameni ce compun actualul Executiv veniți din societatea civilă, dar asta nu înseamnă ”să fii vândut străinilor”, arată news.ro.

”Faptul că mai sunt oameni din acest Guvern care vin din societatea civilă şi care ani de zile au demonstrat că în multe domenii organizaţiile non-guvernamentale au fost mai eficiente decât instituţii ale statului şi faptul că aceşti oameni, odată veniţi în Guvern, au lucrat să eficientizeze instituţiile statului, nu ştiu dacă asta înseamnă să fii vândut străinilor”, a arătat premierul.

Dacian Cioloș a respins şi acuzaţiile conform cărora ar fi”vândut Bruxelles-ului”.

”Această tendinţă de a atinge coarda naţionalistă din partea celor care au fost la guvernare în anii trecuţi şi care au dus multe zone din România în sărăcie şi care acum mulţi dintre ei sunt cercetaţi penal pentru modul în care au gestionat banul public. Nu ştiu ce înseamnă din punctul lor de vedere a fi patriot şi a fi român, dacă ajungi la astfel de situaţii şi la astfel de rezultate. Aplici politici ca să ţii zone din România în sărăcie”, a spus şeful Executivului.

 

Cioloş arată că este mai confortabil pentru unii politicieni să stea în ţară şi să ”se plângă că vin străinii să-ţi cumpere ţara”, punctând însă că în anii trecuţi foşti demnitari români veneau la Comisia Europeană ”ca nişte mieluşei şi când se întorceau acasă erau foc şi pară împotriva Bruxelles-ului”.

”Poate să fie pentru unii politicieni mult mai confortabil să stai ascuns la tine în ţară, să vii cu un discurs populist şi naţionalist, să te plângi că vin străinii să-ţi cumpere ţara, dar să nu faci nimic pentru a înţelege aceste mecanisme europene şi pentru a face în aşa fel încât România să fie un jucător la nivel european şi nu doar un consumator de reglulamente şi, din păcate, asta s-a întâmplat în anii trecuţi. Veneau responsabilii români ca nişte mieluşei la Bruxelles şi când se întorceau acasă erau foc şi pară împotriva Bruxelles-ului”, a spus Cioloş.

În final, premierul a discutat despre faptul că în judeţul Teleorman, unde Liviu Dragnea a fost preşedinte al Consiliului Judeţean mai mulţi ani, fiind apoi ales deputat, sunt cei mai mulţi asistaţi social, iar economia este pe butuci.

„În judeţul Teleorman, condus de Liviu Dragnea, avem cei mai mulţi asistaţi social. Acolo nu se dezvoltă economia, oare de ce?”, a spus Cioloş.