Home » Politică » Daniel Barbu își cere scuze: ”a fost o simplă metaforă”

Daniel Barbu își cere scuze: ”a fost o simplă metaforă”

George Stanciu / 26.09.2016, 17:58
Daniel Barbu își cere scuze: ”a fost o simplă metaforă”

Senatorul ALDE Daniel Barbu afirmă că regretă dacă a „lezat sensibilitatea cuiva” şi că nu a dorit să „ofenseze pe nimeni” prin declaraţiile din care reieșea că a fi politician este cea mai grea meserie, mai dificlă decât cea de miner şi mai periculoasă decât misiunea unui soldat din Afganistan, menționând că a fost „o simplă metaforă”.

El a mai susţinut, și că „valul de violenţă verbală şi de atitudine, de ameninţări fizice” ce i-au fost adresate confirmă riscurile meseriei de politician.

Întrebat despre părerile pe care le-au avut soldații, Barbu a spus că acestea au fost „inacceptabile pentru o societate civilizată, raportate la o simplă metaforă”.

„Evident că politicienii nu-şi riscă viaţa. N-am vrut să lezez sensibilitatea cuiva, am vrut să atrag atenţia asupra unei probleme şi, ca să spun aşa, s-a vădit că am avut dreptate. Valul de violenţă verbală şi de atitudine, de ameninţări fizice care mi-au fost adresate confirmă faptul că e riscant să fii politician”, a transmis senatorul ALDE, la Digi 24.

„A fost o simplă metaforă, mă adresam unor aleşi locali, încercam să-i îmbărbătez, nu era o declaraţie publică, nu era un manifest politic. Asta este calitatea vieţii publice româneşti”, a adăugat senatorul.

„Evident că era o metaforă, puteam să spun un teatru de război. Am spus Afganistan, un soldat, n-am spus un soldat român, sunt şi talibani acolo, sunt soldaţi în multe uniforme… Era o simplă comparaţie pentru a arăta că există riscul de a-ţi pierde reputaţia. Eu însumi am fost agresat violent de o hoardă de aşa-zişi manifestanţi. Eu, personal, mi-am riscat viaţa, în Bucureşti, în anul 2013, fără ca cineva să sancţioneze agresiunea la care am fost supus”, a mai adăugat Daniel Barbu.

„Regret dacă am lezat sensibilitatea cuiva, n-am vrut să ofensez pe nimeni. Dimpotrivă, am vrut să îmbărbătez nişte aleşi locali”, a concluzionat Daniel Barbu, conform news.ro.

Senatorul ALDE a declarat, vineri, că meseria de politician este cea mai dificilă, fiind mai grea decât cele mai periculoase meserii, precum mineritul. Acesta adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, având în vedere că ”spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

”Foarte puţină lume ştie de fapt ce faceţi cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea şi sâmbetele şi duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”, a afirmat Daniel Barbu, în cadrul Ligii Aleşilor Locali.

Sursă imagine: www.enational.ro