Home » Politică » Dragnea, despre decizia lui Iohannis de amânare a numirii premierului României: nu eram pregătiți

Dragnea, despre decizia lui Iohannis de amânare a numirii premierului României: nu eram pregătiți

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 15:18
Dragnea, despre decizia lui Iohannis de amânare a numirii premierului României: nu eram pregătiți

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că îi pare rău că preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut astăzi anunţul pentru desemnarea premierului.

După anunțul că premierul României nu va fi numit astăzi, ci după sărbători, Dragnea a mai spus că Parlamentul era pregătit şi ar fi finalizat procedurile pentru numirea premierului României în 48 de ore, scrie news.ro.

”Am luat notă de anunţul preşedintelui. Noi eram pregătiţi ca azi să facă anunţul. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunţul astăzi. Fiecare cu ritmul lui. Probabil vrea să discute mai mult cu doamna Shhaideh”, a declarat Dragnea la Parlament.

Liderul PSD a adăugat că este important ca Guvernul să fie instalat în acest an.

”Eram pregătiţi ca mâine, poimâine să votăm Guvernul în Parlament”, a mai spus Dragnea despre numirea premierului României.

„Am luat notă de anunţul preşedintelui cu privire la posibila desemnare a unui premier după Crăciun. Noi la Parlament ne-am organizat în aşa fel încât în 48 de ore am finalizat toate procedurile. Noi eram pregătiţi ca astăzi să fie făcut anunţul pentru a avea Parlamentul pregătit pentru audierea miniştrilor şi pentru votarea Guvernului. Îmi pare rău că nu a fost făcut anunţul astăzi. Am înţeles că doreşte mai multe discuţii domnul preşedinte, fiecare cu ritmul lui. Probabil vrea să discute mai mult cu doamna Sevil Shhaideh. Pe noi ne interesa ca acest guvern să fie instalat în acest an şi eram pregătiţi ca mâine, poimâine să putem vota Guvernul în Parlament, inclusiv cu audierea miniştrilor. Obiectivul nostru este să avem guvern instalat în România până la 31 decembrie pentru a avea un buget până la 15 ianuarie”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a mai spus că propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de prim-ministru este unica pe care o fac social-democraţii.

”Eu am ascultat cu atenţie ce a spus preşedintele, a menţionat foarte clar constituirea unei majorităţi largi care susţine această propunere. Nu ar avea sens să facă altă propunere pe care să o voteze o minoritate. E unica. Cum să avem altă variantă de rezervă? Este o propunere pe care toţi am susţinut-o pentru că ne dă încredere tuturor”, a încheiat Liviu Dragnea.