Home » Politică » Dragnea: ”Demisia lui Blaga nu schimbă nimic situația PNL”

Dragnea: ”Demisia lui Blaga nu schimbă nimic situația PNL”

George Stanciu / 28.09.2016, 18:12
Dragnea: ”Demisia lui Blaga nu schimbă nimic situația PNL”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comunicat într-un mesaj postat pe Facebook, că demisia lui Vasile Blaga din fruntea PNL nu schimbă cu nimic situaţia partidului, care rămâne acelaşi partid care a făcut mult rău României.

”Demisia lui Blaga nu schimbă cu nimic situaţia PNL. Este acelasi partid care a făcut mult rău României si mă refer în special la fostul PDL”, transmite Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Vasile Blaga a transmis, miercuri, că în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse de către DNA îşi depune demisia din funcţia de copreşedinte al PNL, dar și din cea de şef al campaniei partidului pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

”În urma acuzaţiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăţia în faţa instituţiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL şi a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”, a afirmat Vasile Blaga.

În comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie se arată că procurorii de la Serviciul Teritorial Ploieşti au început efectuarea urmăririi penale faţă de Vasile Blaga și Gheorghe Ştefan, pentru trafic de influenţă. Fostul primar este acuzat și de folosirea influenţei dată de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. De asemenea, omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă este acuzat de cumpărare de influenţă, arată news.ro.

“Potrivit înţelegerii, acest lucru urma să fie realizat prin numirea, cu ajutorul miniştrilor desemnaţi politic, a unor persoane agreate la conducerea companiilor naţionale şi instituţiilor publice din subordinea acestor ministere, prin intermediul cărora să se procedeze la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către firme dispuse să cotizeze pentru formaţiunea politică din care cei doi făceau parte”, indică DNA.

Sursă imagine: www.mondonews.ro