Home » Politică » Liviu Dragnea, singura propunere pentru șefia Camerei Deputaţilor

Liviu Dragnea, singura propunere pentru șefia Camerei Deputaţilor

Sebastian Rotaru / 21.12.2016, 16:49
Liviu Dragnea, singura propunere pentru șefia Camerei Deputaţilor

Liviu Dragnea este propunerea PSD pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, acesta fiind singura nominalizare pentru această funcție.

Liviu Dragnea a fost singura numire a social-democraților la funcția de președintele al Camerei Deputaților, după ce restul partidelor nu au venit cu vrep altă propunere, scrie Digi24.

Anunțul propunerii a fost făcut în plen, iar preşedintele Camerei Deputaţilor este ales prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordine alfabetică, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de grupurile parlamentare, potrivit News.ro.

Preşedintele Camerei Deputaţilor este declarat ales după ce a întrunit votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Remintim că, în decursul zilei de astăzi, Liviu Dragnea a anunțat propunerea PSD – ALDE la funcția de premier al României, motivând decizia prin faptul că o “condamnare nedreaptă și o lege profund neconstituţională” nu i-au permis să fie prim-ministru.

“Nu vreau ca vreun mandat pe care l-as fi putut începe eu să fie prin forţarea unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale, care nu mi-au dat posibilitatea să cer această funcţie pentru mine deocamdată”, a spus Liviu Dragnea, după consultările de la Paltul Cotroceni.

El a anunţat că Sevil Shaidehh este propunerea făcută de PSD – ALDE pentru funcţia de premier și a mai spus că: ”responsabilitatea politică este în primul rând la mine şi nu am de gând să o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese că el nu îşi poate asuma ”deocamdată” funcţia de premier, din cauza unei ”condamnări nedrepte” şi a unei ”legi neconstituţionale”.