Home » Politică » Iohannis, despre Kovesi: ”Mi-au fost răstălmăcite cuvintele”

Iohannis, despre Kovesi: ”Mi-au fost răstălmăcite cuvintele”

George Stanciu / 07.10.2016, 16:03
Iohannis, despre Kovesi: ”Mi-au fost răstălmăcite cuvintele”

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că declarațiile pe care le-a făcut cu privire cazul Laurei Codruţa Kovesi au fost „răstălmăcite”, el susținând doar că nu deține personal „indicii” față de un eventual plagiat, nu că nu ar fi cazul, iar, dacă cineva are informații de acest fel, să sesizeze instituțiile în măsură să cerceteze.

„Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Am spus că am plecat liniştit din întâlnirea cu Kovesi, nu am spus că nu sunt indicii pentru plagiat, ci că nu am avut eu indicii. Alţii, dacă au, să meargă la instituţiile abilitate şi să facă sesizări”, a explicat președintele.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri seară, că a purtat o discuție cu procurorul-șef al DNA cu privire la suspiciunile de plagiat apărute vizavi de lucrarea ei de doctorat. Kovesi i-a răspuns că nu se simte vinovată, iar Iohannis a afirmat că deocamdată nu există vreun motiv pentru care Laura Codruța Kovesi ar trebui să își dea demisia de la șefia DNA.

”Am vorbit scurt cu doamna Kovesi. Mi-a declarat că nu se simte vinovată cu nimic (…) Am plecat lămurit din discuţie”, a afirmat Klaus Iohannis, conform news.ro.

Iohannis nu crede în demisia lui Kovesi

Întrebat cum privește o demisie a Codruţei Kovesi din funcția de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție, Iohannis a replicat: ”Nu cred că trebuie să vorbim de demisie câtă vreme nu există deocamdată indicii de plagiat. În măsura în care lucrurile iau o altă turnură, se poate relua discuţia, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare”.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), sub conducerea de Mugur Ciuvică, a afirmat, în mai 2012, că doctoratul Laurei Codruţa Kovesi este un plagiat. GIP a publicat o serie de pasaje din lucrări care s-ar regăsi, fără indicarea sursei, în lucrarea Codruţei Kovesi, ce şi-a obţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara.

Experţii tehnici ce fac parte din Consiliului Naţional de Etică (CNE) au hotărât în luna iulie 2012 că procurorul general Codruţa Kovesi nu a plagiat în cadrul lucrării de doctorat.

Sursă imagine: www.news.ro.