Home » Politică » Iohannis nu vrea un prim-ministru urmărit penal

Iohannis nu vrea un prim-ministru urmărit penal

George Stanciu / 04.10.2016, 14:34
Iohannis nu vrea un prim-ministru urmărit penal

Klaus Iohannis a transmis, marți, că nu are de gând să desemneze, în urma alegerilor parlamentare din 11 decembrie, un prim-ministru care a fost condamnat în trecut sau care este urmărit penal, indiferent de propunerea făcută și de partidele care o vor susține.

„Indiferent de către cine va fi propusă, eu nu voi desemna o persoană urmărită penal sau condamnată penal”, a afirmat Iohannis.

El a mai adăugat că persoana care va fi nominalizată de acesta va trebui să îndeplinească și alte două condiții: să aibă o serie de calități necesare ce o recomandă pentru conducerea Executivului, şi să fie capabilă să aibă susținere din partea unei majorități parlamentare.

”Ar fi absurd să desemnez pe cineva care nu obţine o majoritate”, precizează Iohannis, adăugând că nu este de acord cu ideea de jocuri politice.

Iohannis este de părere că este nevoie de politicieni curați, integritatea fiind criteriul cheie care va fi luat în calcul pentru noului premier. ”Criteriile de integritate sunt, cum se spune, self evidente. În niciun caz nu voi desemna o persoană care este urmărită penal sau condamnată penal, sau are probleme de integritate de altă natură. Eu am spus de mult, clasa politică trebuie să se reformeze, trebuie să avem politicieni curaţi şi acest criteriu va fi evident unul din criteriile cel mai importante – va fi criteriul eliminatoriu”, transmite Iohannis, conform news.ro.

”Nu am de gând să nominalizez sau să desemnez pe cineva care pe urmă pică în Parlament. Aceste jocuri nu le veţi găsi la mine. Desemnarea va fi una extrem de serioasă, voi ţine cont să fie o persoană pe care eu o consider capabilă să conducă Guvernul României şi pe care eu consider că poate să întrunească o majoritate parlamentară”, a afirmat şeful statului.

Sursă imagine: www.cotidianul.ro