Home » Politică » Iohannis promite un Proiect de Țară ușor de înțeles

Iohannis promite un Proiect de Țară ușor de înțeles

George Stanciu / 04.10.2016, 15:27
Iohannis promite un Proiect de Țară ușor de înțeles

Președintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, în cadrul primei şedinţe a Comisiei prezidenţiale ce are ca scop dezbaterea Proiectului de ţară, că membrii componenți sunt determinați să se implice şi au oferit deja o serie de idei foarte bune. Acesta a adăugat că proiectul va fi reprezentat de un document strategic scurt şi uşor de înțeles, ce va trasa liniile generale de dezvoltare pentru viitorul țării.

„Toţi membrii Comisiei sunt hotărâţi să se implice. Toţi au venit cu idei foarte bune, cu evaluări foarte bune şi cred că vom avea în timp util realmente un proiect de țară care reprezintă o viziune pentru România. Avem nevoie de o viziune pentru România. (…) Va fi un document strategic scurt, clar şi uşor de înţeles. Va stabili liniile generale de dezvoltare ale României”, a transmis președintele, conform news.ro.

Iohannis a oferit și o serie de exemple vizavi de conținutul viitorului Proiect de țară, arătând că documentul va arăta dacă România dorește să devină un stat european bine integrat în UE sau mai puțin integrat, în funcție de dorința statului de a lua parte sau nu la zona euro.

„Alte probleme foarte importante ale României cum şi problema câte clase vor fi în ciclul primar, câte clase vor fi în ciclul secundar vor fi elaborate în cadrul altor proiecte, cum este Proiectul România Educată. Proiectul de ţară dă linia generală de dezvoltare a României, unde vrem să ajungem în România, iar ulterior pe zone sectorial se vor elabora planuri”, a mai adăugat Iohannis.

„Toate guvernele vor avea aceste ghidaje care vor fi scrise în Proiectul de ţară”, mai spune Iohannis. Președintele a concluzionat că Proiectul de ţară este creat pentru a fi elabora dezvoltarea pe termen lung, și de aceea este crucial ca adoptarea acestuia să fie rezultatul unui consens.

Sursă imagine: www.alternativenews.ro