Home » Politică » Justiție » Cazul Caracal. Mărturisirile lui Dincă, la 3 ani de la dispariția fetelor: „N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”

Cazul Caracal. Mărturisirile lui Dincă, la 3 ani de la dispariția fetelor: „N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”

Manolică Anca / 20.06.2022, 12:16
Cazul Caracal. Mărturisirile lui Dincă, la 3 ani de la dispariția fetelor: „N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”

Sunt aproape trei ani de când Alexandra Măceşanu, adolescenta de 15 ani din Olt, suna la 112, anunțând că a fost răpită de pe stradă și cerând ajutor. Acum, procesul lui Gheorghe Dincă, monstrul din Caracal acuzat că le-a ucis pe Alexandra şi pe Luiza Melencu, a ajuns la final, în prima instanță, Tribunalul Olt stabilind data de 12 august ca fiind ziua pentru deliberare şi pronunţare. Ce pedepse au cerut procurorii în cazul Caracal.

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă neagă că le-ar fi omorât pe Alexandra Măceșanu şi Luiza Melencu

În urmă cu aproape trei ani, Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani) au dispărut din Caracal. Inculpatul Gheorghe Dincă a fost acuzat că a sechestrat cele două fete, le-a dus la domiciliul său, unde le-a violat și ucis, după care le-a ars cadavrele într-un butoi.

În luna ianuarie 2020, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Dincă, acesta fiind acuzat pentru „trafic de persoane”. În rechizitoriu, traficul a fost explicat de către procurori prin faptul că inculpatul le-a luat pe Luiza și pe Alexandra, le-a dus și le-a adăpostit în locuința sa „în scopul evident al exploatării sexuale pentru sine”.

În același dosar a fost acuzat și vecinul lui Dincă, Ștefan Risipițeanu, care, potrivit oamenilor legii, ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

Joi, 16 iunie a avut loc ultimul termen în procesul Cazului Caracal, atunci când Gheorghe Dincă a vorbit pentru ultima dată în fața instanței, care urmează să dea verdictul final, Acesta susține că nu le-a omorât pe fete.

Sunt 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei
Sunt 3 ani de la dispariția Alexandrei și Luizei

Mărturisirile lui Dincă, la 3 ani de la dispariția fetelor

Preț de câteva minune, bărbatul din Caracal a ținut un monolog în care a spus judecătoarei, dar și rudelor victimelor aflate în sală că „fetele nu sunt moarte” şi a solicitat să fie achitat pentru omor. Mai exact, inculpatul a făcut referire doar la infracțiunile de omor şi de profanare de cadavre.

Acesta nu a negat că le-a întâlnit pe victime sau că le-ar fi dus la locuința sa și a recunoscut și agresiunea sexuală asupra uneia dintre fete.

„Doamnă preşedintă şi onorată instanţă, sunt de acord să fiu condamnat doar pentru faptele ce le-am săvârșit”, a spus Gheorghe Dincă.

În dosarul „cazul Caracal”, care se desfășoară la Tribunalul Olt, bărbatul este acuzat de mai multe fapte: trafic de persoane, trafic de minori, viol (două fapte), omor calificat (două fapte) și profanarea de cadavre sau morminte (două fapte).

Dincă a recunoscut că a violat una dintre fete

Gheorghe Dincă a recunoscut încă o dată că a violat-o pe Alexandra Măceșanu, dar a negat că ar fi omorât pe cineva vreodată.

„E adevărat, sunt vinovat pentru viol asupra lui Măceşanu Alexandra, pe care-l şi recunosc. În rest, nu am nicio vină la celelalte. Cum, ce-am profanat? Care cadavre le-am profanat? N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra”, a mai spus Gheorghe Dincă, în timpul ultimului termen.

La Tribunalul Olt, joi, 16 iunie, magistrații au stabilit un nou termen în dosar. Pe data de 12 august se va face deliberarea şi pronunţarea sentinței. La termenul precedent, din luna mai, s-au încheiat audierile în dosar, iar avocaţii au făcut diferite solicitări.

Deși pronunțarea verdictului a fost amânată, procurorii au solicitat pentru Gheorghe Dincă o pedeapsă maximă de 30 de ani.