Home » Știri » Cazul Caracal. Câți ani ar putea petrece Dincă în spatele gratiilor. Pedeapsa cerută de procurori

Cazul Caracal. Câți ani ar putea petrece Dincă în spatele gratiilor. Pedeapsa cerută de procurori

Alexandru Cazacu / 17.06.2022, 12:55
Cazul Caracal. Câți ani ar putea petrece Dincă în spatele gratiilor. Pedeapsa cerută de procurori

După mai bine de doi ani de când Gheorghe Dincă și Ștefan Risipiţeanu au fost trimiși în judecată, cazul Caracal a ajuns la final. Mulți așteptau ca pronunțarea verdictului să vină în cursul zilei de ieri, însă magistrații au decis ca aceasta să fie amânată până pe data de 12 august. Ce pedeapsă au cerut procurorii și câți ani ar putea sta după gratii Gheorghe Dincă, puteți afla în continuarea articolului curent.

Cazul Caracal. Câți ani de închisoare ar putea face Gheorghe Dincă

Deși pronunțarea verdictului a fost amânată, procurorii au cerut pentru Gheorghe Dincă o pedeapsă maximă de 30 de ani, chiar dacă în cazuri de acest gen s-ar fi putu cere pedeapsa cu închisoare pe viață. Se pare că sentința pe viață nu este posibilă în cazul lui Dincă, având în vedere vârsta lui înaintată.

În schimb, pentru Ștefan Risipiţeanu, procurorii au cerut o pedeapsă de 12 ani după gratii, bărbatul fiind acuzat pentru infracțiunea de viol. Reamintim că Dincă și Risipițeanu au fost trimiși în judecată în luna ianuarie 2020, în cazul Caracal.

Mai multe acuzații împotriva lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a fost acuzat de mai multe infracțiuni, printre care: trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre. În urma audierilor, magistrații Tribunalului Olt și procurorii au decis să țină cont de toate acuzațiile mai-sus menționate, chiar dacă în luna mai, familia Alexandrei Măceșanu a cerut eliminarea infracțiuni de omor, pentru că din punctul lor de vedere nu existau destul probe.

Pe de altă parte, la ultimul termen, familia Luizei Melencu a cerut pentru Dincă pedeapsa maximă. Se pare că Gheorghe Dincă și-a susținut nevinovăția în fața magistraților, spunând că nu el le-a ucis pe cele două tinere. Ei bine, nu ne mai rămâne acum decât să așteptăm pronunțarea sentinței în cazul Caracal, din data de 12 august.

Câți ani ar putea petrece Dincă în spatele gratiilor
Cazul Caracal. Câți ani ar putea petrece Gheorghe Dincă în spatele gratiilor

Cazul Caracal a ajuns la final. Pedeapsa cerută de avocați

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a precizat că, la ultimul termen, procurorii au cerut condamnarea lui Dincă pentru toate infracțiunile de care este acuzat. Mai mult, el a dezvăluit că până și avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă a cerut pedeapsa maximă pentru clientul său.

„A pus concluzii de condamnare la cea mai grea pedeapsă, (n. r. – motivând că) așa cum rezultă din probe a omorât-o. Deci avocatul din oficiu vine în contrapartidă cu solicitarea inculpatului.

Eu știu că până la urmă trebuie să-ți reprezinți clientul indiferent că e sau nu vinovat, să ai un punct de vedere similar cu al clientului, nu să fii în contrapartidă cu el.”, a spus avocatul familiei Măceşanu pentru Adevărul.

După cum am menționat și anterior, dosarul în care Gheorghe Dincă este acuzat de omor calificat, profanare de cadavre, trafic de persoane și viol a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2020, după câteva luni de cercetări.

În vârstă de 69 de ani, Gheorghe Dincă este acuzat că le-a răpit pe Luiza Melencu și pe Alexandra Măceşanu, le-a sechestrat în locuința sa din Caracal, le-a violat și le-a ucis, iar apoi le-a ars trupurile neînsuflețite într-un butoi.