Home » Politică » Justiție » Obiectul misterios găsit în biroul lui Raed Arafat. Ministrul de Interne a confirmat

Obiectul misterios găsit în biroul lui Raed Arafat. Ministrul de Interne a confirmat

Manolică Anca / 03.05.2022, 16:37
Obiectul misterios găsit în biroul lui Raed Arafat. Ministrul de Interne a confirmat

Un obiect descoperit în biroul de la Ministerul Afacerilor de Interne, în care își desfășoară activitatea secretarul de stat Raed Arafat, a pus pe jar pe toată lumea. Acesta era așezat chiar sub scaunul pe care îl ocupă demnitarul. Iată ce a rezultat în urma verificării efectuate de Parchetul General. Iată cine l-ar fi amplasat acolo şi de ce.

Ce s-a găsit ascuns în biroul lui Raed Arafat

Apar informații importante în ancheta care a avut loc în biroul lui Raed Arafat de la Ministerul Afacerilor de Interne, după ce un microfon a fost descoperit în încăpere. Acesta era pus chiar sub scaunul ocupat de secretarul de stat, fiind găsit din întâmplare de o persoană care a venit la nişte discuții în biroul demnitarului.

La scurt timp, Raed Arafat a mers și a depus o plângere la Direcția Națională Anticorupție (DNA). Ulterior aceștia au confirmat că microfonul ar fi fost plasat în cadrul unei anchete penale derulate de procurori, ce care viza activitatea șefului DSU. Totodată, la scurt timp după aceste dezvăluiri, dosarul în care era vizată ancheta cu pricina a fost clasat.

Parchetul General a făcut cercetări la sediul MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis în cursul zilei de marți, 3 mai 2022, că Parchetul General a efectuat o verificare la sediul MAI, după ce s-a găsit acel microfon suspect sub scaunul lui Arafat.

Bode a ținut, de asemenea, să precizeze că ministerul a acordat sprijin unităţii de parchet pe timpul desfășurării anchetei, menționând că orice fel de date sau rezultatele ale acesteia pot fi oferite de Parchetul General.

„Pe acest subiect nu aş putea comenta mai mult, însă vă pot asigura că acordăm sprijin unităţilor de parchet în desfăşurarea oricărei anchete. Am acordat sprijin unităţii de parchet pentru desfăşurarea acestei anchete, aşa cum am făcut de fiecare dată când MAI a fost solicitat de către Parchet.”, a precizat Bode, în cadrul unei conferinţe de presă.

Raed Arafat
Raed Arafat

Ce acuzații  face Raed Arafat

După ce Tribunalul Bucureşti a respins cererea DNA de redeschidere a unei anchete pe numele lui său, Raed Arafat a publicat un mesaj dur pe pagina sa de Facebook, în care a adus acuzații la adresa Direcției Naționale Anticorupție.

El a scris că a fost vorba despre o tentativă „nejustificată, ilegală, bizară și abuzivă” a procurorilor de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a-l urmări penal pentru „abuz în serviciu”. Secretarul de stat a spus că această încercare l-a „vulnerabilizat în fața opiniei publice”, transformându-i ultimele șase luni de zile într-un coșmar. El susține că nu a fost vinovat cu nimic și că a fost ținta unui abuz.

Ulterior, într-o înregistrare video, Arafat a spus că nu critică DNA-ul sau Parchetul, fiind convins că există persoane profesioniste în toate instituțiile, doar că prin ce a trecut în ultima perioadă i-a arătat că există posibilitatea ca unele persoane să depășească „limita normalului în a persecuta o persoană” și a o duce în fața instanțelor când „documentele arată total invers la ce s-a încercat să se facă”.