Home » Politică » Klaus Iohannis: ce spune acesta despre verdictul de neplagiat al lui Kovesi

Klaus Iohannis: ce spune acesta despre verdictul de neplagiat al lui Kovesi

Sebastian Rotaru / 14.12.2016, 20:00
Klaus Iohannis: ce spune acesta despre verdictul de neplagiat al lui Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat, miercur,i verdictul de neplagiat dat de CNATDCU în cazul tezei de doctorat al Laurei Codruţa Kovesi.

Într-o conferinșă de presă, Klaus Iohannis a spus că ia de bună decizia dată de instituţia abilitată să analizeze acest lucru şi nu vrea să facă alte comentarii, informează news.ro.

”Nu mai sunt profesor, ci preşedinte. Pentru această chestiune competenţi sunt cei din CNATDCU”, a declarat Iohannis întrebat cum interpretează verdictul dat de CNATDCU în condiţiile în care chiar instituţia respectivă a recunoscut că aproximativ 4% din teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi constituie plagiat.

”Nu este rolul meu să interpretez aceste detalii, dacă CNATDCU a dat această decizie de neplagiat, atunci iau această decizie de bună”, a mai adăugat preşedintele.

Decizia Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost că, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Aceștia mai spun că  retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

Comisia de lucru a notat în raportul ce a fost însuşit de Consiliul General al CNATDCU că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi prezintă preluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform normei academice, dar acestea reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce înseamnă aproape 4% din teză.

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, după decizia CNADTCU, că la universităţile cu ”toleranţă zero la copiat” în cazuri similare cu cel al Codruţei Kovesi se solicită refacerea tezei şi aceasta nu ajunge să fie susţinută.