Home » Politică » Klaus Iohannis retrimite în Parlament legea celor 102 taxe

Klaus Iohannis retrimite în Parlament legea celor 102 taxe

Sebastian Rotaru / 16.12.2016, 15:48
Klaus Iohannis retrimite în Parlament legea celor 102 taxe

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, că legea eliminării celor 102 taxe va fi retrimisă în Parlament.

„Eu voi trimite această lege înapoi în Parlament. Nu cred că este bine să se renunţe fără o discuţie aprofundată, aşezată. (…) Dacă noul Parlament va discuta această chestiune şi va lua o decizie, fie de renunţare la taxă, fie de păstrare a taxei, atunci sigur îmi va trimite legea în forma în care se va considera atunci şi o voi promulga”, a anunţat Klaus Iohannis, anunță news.ro.

Decizia vine după ce, tot vineri, Curtea Constituționlă a decis că legea este constituțională.

Sesizarea privind legea a fost făcută de către Klaus Iohannis, care a susţinut că încalcă  normele constituţionale referitoare la principiul separaţiei puterilor în stat şi pe cel al legalităţii, raporturile Parlamentului cu Guvernul, rolul Guvernului, precum şi pe cele care guvernează bugetul public naţional.

În replică, după decizia Curții, Liviu Dragnea a declarat că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional.

”Decizia de astăzi a Curții Constituționale privind eliminarea celor #102taxe este o nouă dovadă că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituțional. Este a DOUA dovadă că cei care au atacat aceste legi bune au avut doar o miză electorală. Au crezut că dacă blochează cele două legi, #PSD va pierde voturi în alegeri. A fost însă un calcul greșit, iar totul s-a întors împotriva lor. Sper ca președintele Iohannis să accepte rezultatul și să promulge cât mai repede cele două legi.  Mă bucur pentru români și îi asigur din nou că am prevăzut în bugetul pentru 2017 atât eliminarea celor 102 taxe, cât și majorările de venituri cu 15% pentru dascăli și medici”, scrie Liviu Dragnea.